اطلاعاتی درمورد عصب کشی

خطرات و عوارض عصب کشی

همچون هر فرایند درمانی، این روش هم ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد که برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • گاهی دندانپزشک فقط سه کانال ریشه را در دندانی که چهار کانال دارد پیدا می‌کند. اگر یک کانال درمان نشده باقی بماند، ممکن است عفونت ادامه پیدا کند و به استخوان منتقل شود.
  • دندانپزشک باید اطمینان حاصل کند که مواد پرکننده به اندازه کافی داخل کانال رفته‌اند تا آن را کاملا پر کنند. اگر کانال ریشه به‌درستی درزگیری نشده باشد، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.
  • در طول این فرایند، ممکن است ریشه دندان ترک بخورد یا ابزار در کانال بشکنند و یا این که کانال را سوراخ کنند. این اتفاق، پرکردن مؤثر دندان را دشوار می‌کند.



بااین‌حال، عوارض عصب‌کشی‌نکردن دندان از عوارض عصب‌کشی‌کردن آن بسیار بیشتر هستند.دکتریاسمن صادقی  در صورت بروز عوارض، متخصص می‌تواند مشکل را رفع کند و درمان کانال ریشه را تکمیل کند.

برای جلوگیری از بروز عوارض، باید همیشه از دستورالعمل‌های دندانپزشک پیروی کنید. در صورت نیاز به آنتی‌بیوتیک، حتما به میزان توصیه شده آنتی‌بیوتیک مصرف کنید.


چرا گاهی اوقات دندان عصب کشی شده دوباره باید درمان شود؟

گاهی درمان عصب کشی موفقیت‌آمیز نیست، در این شرایط بیمار باید مجدداً عصب کشی را انجام دهد یا این که دندان را بکشد. برخی از رایج‌ترین علائم ناموفق بودن درمان عصب کشی یا نشانه‌های عصب کشی بدعبارتند از:

۱. شاخه‌های کانال کشف نشده

برخی از دندان‌ها دارای چهار کانال هستند و گاهی بدون این که دندانپزشک تشخیص دهد، ممکن است پشت یکدیگر پنهان شوند. درصورتی‌که این شاخه‌های کانال شناسایی نشده، تحت درمان قرار نگیرند، ممکن است باعث عدم موفقیت درمان عصب کشی شوند.

۲. انسداد

اگر انسدادی (نظیر پرکردن یا یک دندان دیگر) در دندان‌های شما وجود داشته باشد که مانع از انجام کامل این فرایند توسط دندانپزشک شود، ممکن است منجر به ناموفق بودن درمان عصب کشی شود. برای یک عصب کشی موفق، دندانپزشک باید به کانال دندان دسترسی پیدا کند و آن را به‌طور کامل تمیز کند.

۳. شکاف در ریشه

یکی دیگر از علل عدم موفقیت درمان عصب کشی، ترک خوردن ریشه است. گاهی ممکن است ریشه‌ها در عمق لثه شکسته شوند یا شکاف بردارند. این امر، بستن کامل کانال ریشه را با مشکل روبرو می‌کند. در این شرایط احتمال عفونت دندان عصب کشی شده، حساسیت، و درد شدید دندان عصب کشی شده بالا می‌رود.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

جایگزین عصب کشی دندان چیست؟

تاحدامکان حفظ دندان‌های طبیعی بهترین گزینه است. تنها درمان جایگزین برای عصب کشی، کشیدن دندان است. سپس دندانی که کشیده شده با بریج، ایمپلنت یا دندان مصنوعی جزئی متحرک جایگزین می‌شود تا عملکرد جویدن فرد را بازیابی کند و مانع از جابه‌جایی دندان‌های مجاور شود. این جایگزین‌ها نه‌تنها گران‌قیمت‌تر از درمان کانال ریشه هستند، بلکه به زمان درمان بیشتر و فرایندهای اضافی برای دندان‌های مجاور و بافت‌های نگهدارنده نیاز دارند.


مراجعه به دندانپزشک پس از  درمان کانال ریشه

درصورتی‌که درمان عصب کشی شما دو مرحله‌ای باشد، در عرض چند روز پس از درمان کانال ریشه باید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک برای اطمینان از برطرف‌شدن هرگونه عفونت، با استفاده از تصویربرداری اشعه ایکس از دندان‌هایتان عکس تهیه می‌کند. سپس مواد پرکننده موقت را با مواد دائمی جایگزین می‌کند و دندان را برای قراردادن روکش آماده می‌کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد