نام شرکت تضامنی و نسبی

نام شرکت های تضامنی و نسبی باید به نحوی نوشته شود که برای اشخاص ثالث ویژگی اساسی شرکت های یاد شده، یعنی شخص بودن آن ها به آسانی شناسایی گردد.افزایش سرمایه شرکت  برخلاف دیگر شرکت ها، نام شرکت های اشخاص از دو بخش تشکیل می شود. بخش اول نام خاص شرکت و بخش دوم نام یک یا چند تن از شرکا یا عبارتی با همان مضمون را شکل می دهد. در همین رابطه ماده 117 قانون تجارت مقرر می دارد : " در اسم شرکت تضامنی باید عبارت ( شرکت تضامنی ) و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل ( و شرکا ) یا ( و برادران ) قید شود . "
ماده 184 با نگارشی نه چندان متفاوت مضمون یکسانی را افاده می کند :
" در اسم شرکت نسبی عبارت ( شرکت نسبی ) و لااقل یک نفر از شرکا باید ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل " و شرکا " و " برادران " ضروری است ".
لزوم قید نام شریک یا شرکا به عنوان جزئی از نام شرکت به روشنی اهمیت جایگاه شخصی شرکا در شرکت های تضامنی و نسبی و پیوند میان موجودیت شرکت و اعتبار شرکا را به نمایش می گذارد.
با وجود آنکه چنین مقرره ای ریشه در حقوق فرانسه دارد ، قانون گذار این کشور قید نام شرکا به همراه نام شرکت را بدین شرح اختیاری نموده است :
" شرکت تضامنی دارای نامی خواهد بود که می تواند متضمن نام یک یا چند شریک باشد و باید بلافاصله، قبل یا بعد از آن، کلمات شرکت تضامنی ذکر گردد ... "
همان گونه که از مفاد مقرره بالا برمی آید، در حقوق فرانسه دیگر قرار دادن نام شریک یا شرکا در کنار نام شرکت الزامی به شمار نمی رود.
دکتر اسکینی با این استدلال که چون در حقوق شرکت های ایران، " ثبت شرکت برای تشکیل آن ضروری نیست و اگر شرکتی ثبت نشده باشد، طلبکاران نمی توانند با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها، از هویت و میزان اعتبار شرکای شرکت تضامنی آگاه شوند " ، نتیجه گرفته اند که راه حل فرانسوی نباید در حقوق ما به رسمیت شناخته شود.
در استدلال بالا، اولاَ به نظر می رسد خلطی میان دو مفهوم تشکیل شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی وجود دارد. به علاوه، با فرض تاسیس شرکت بدون ثبت ، این نارسایی همچنان پابرجاست که تنها آوردن نامی مانند حسن یا علی و یا حسینی و پسران کمک چندانی به بستانکاران در شناسایی شرکای شرکت نمی رساند.

ایراد دیگری که به درستی به ضرورت ذکر نام شریک یا شرکا در کنار نام شرکت وارد شده آن است که در صورت مرگ یا خروج شریکی که نام وی به عنوان بخشی از اسم شرکت ذکر شده، ناگزیر نام شرکت نیز باید تغییر کند، چرا که در غیر این صورت، اشخاص به اعتماد نام پیشین با شرکت طرف دادو ستد قرار می گیرند، امری که متضمن فریب نسبت به این اشخاص و ورود زیان به ایشان خواهد بود.

اگرچه با تغییر نام شرکت در صورت فوت یا خارج شدن شریک مورد نظر، ایراد بالا ظاهراَ برطرف می گردد، لکن این راه حل خود کاستی دیگری در پی دارد که عبارت است از لطمه به شهرت و اعتبار تجاری شرکت که بانام پیشین اش متضمن نام شریک قبلی ارتباط مستقیم دارد و اینکه تغییر نام شرکت می تواند از میان رفتن همه یا بخشی از اعتبار گذشته شرکت را سبب گردد.
به همین جهت به نظر می رسد راه حل قانون گذار فرانسه نه تنها مشکل گرفته شده را حل نموده، بلکه کاستی دیگر موجود در قانون تجارت ایران، یعنی نبود ضمانت اجرای عدم رعایت الزام مزبور، را برطرف می سازد.

اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند چیست؟

هر نوع درمان دندان که منجر به زیبایی دندان ها شود، اصطلاحا اصلاح طرح لبخند نامیده می شود.دندانپزشک زن در رشت  زیبایی دندان ها تاثیر به سزایی در زیبایی صورت دارد. اگر نیاز به اصلاح طرح لبخند دارید، قبل از آن حتما باید برای چکاپ دندان به مطب دندانپزشکی مراجعه کرده تا دندان های شما پوسیدگی نداشته باشد. در صورتی که دچار مشکلاتی مانند عفونت های لثه باشید، ابتدا درمان و ترمیم لثه توسط دندانپزشک انجام می گیرد. باید توجه کنید که هر شخصی نیاز به اصلاح طرح لبخند ندارد و این کار با مشورت متخصص دندانپزشک با دلایل متفاوت و روش های مختلفی انجام می گیرد. رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن به شیوه صحیح در کنار چکاپ دندانپزشک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

اصلاح طرح لبخند برای چه کسانی مناسب است؟

طرح لبخند تاثیر زیادی در جوان به نظر رسیدن دارد. بعضی از افراد به موجب شغل خود باید به فکر سلامت و زیبایی دندان های خود باشند، به همین جهت طرح لبخند برایشان مناسب است. بسیاری از افراد به جز زیبایی از لحاظ درمانی به طرح لبخند نیاز دارند. از نظر بسیاری از پزشکان در صورتی که فرد بیمار مشکلی در فرم دهان و دندان خود نداشته باشد و فقط از بابت زیبایی دندان به دنبال اصلاح طرح لبخند باشد، دلیل کافی برای انجام این کار نمی باشد. اینکه اصلاح طرح لبخند برای فرد لازم است یا نه توسط دندانپزشک تعیین می شود. بنابراین لمینت و کامپوزیت دندان به تشخیص پزشک انجام می گیرد. طرح لبخند هالیوودی که صرفا جهت زیبایی می باشد، برای افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت می کنند، مناسب می باشد. بسیاری از هنرمندان ایرانی و خارجی که به دنبال اصلاح طرح لبخند هستند، برای حفظ سلامت دندان های خود از قالب های چینی متحرک استفاده می کنند.

هزینه اصلاح طرح لبخند

هزینه اصلاح طرح لبخند بستگی به عوامل متعددی دارد. وزارت بهداشت بر اساس مواردی مانند تورم تعرفه هایی را برای دستمزد دندانپزشک و هزینه های درمانی تعیین می کند. البته محل کلینیک دندانپزشکی و مهارت او تعرفه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. دستمزد دندانپزشک متخصص و فوق تخصص با هم تفاوت دارد. تعداد دندان هایی که تحت درمان قرار می گیرند، قیمت و موادی که در ونیر ها به کار رفته است(ونیر کامپوزیت نسبت به بقیه روکش ها قیمت کمتری داشته ولی لمینت بسیار گران است)، باعث تفاوت در هزینه طرح لبخند به روش های گوناگون آن می شود.

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 هر کدام از روش های اصلاح طرح لبخند تعداد مراجعات مختلفی به مطب دندانپزشکی دارد، بنابراین هزینه تعداد ویزیت ها و دستمزد افزایش می یابد. اگر بیمار نیازمند به ایمپلنت دندان، لیفت لثه و باز سازی کامل دهان باشد، هزینه ها بیشتر می شوند.

شیکر رومیزی کلمپی

شیکر رومیزی کلمپی مجهز به برد الکتریکی دیجیتال جهت کنترل دور و تایمر کارکرد است و بدنه ی خارجی  این شیکر از ورق های  روغنی با رنگ الکترو استاتیک بسیار زیبا انتخاب شده تا چنانچه در محیط های آزمایشگاهی در معرض مواد آزمایشگاهی قرار گرفت آسیب نبیند.

شیکر رومیزی کلمپی چیست؟

شیکر رومیزی کلمپی در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی به عنوان یک تکان دهنده ی مکانیکی جهت یکنواخت کردن محتوای ظروف و شکستن محتویات لوله ها و ارلن آزمایشگاهی کاربرد دارد.قیمت آون آزمایشگاهی  کارشناسان قدرت بارگذاری  این شیکر را تا وزن 30 کیلو گرم طراحی نموده اند و از آن جایی که چرخش شیکر رومیزی کلمپی به صورت اوربیتالی می باشد الکتروموتور تعبیه شده در شیکر به همراه گیربکس قدرت زیادی به دستگاه وارد می نماید و فشار حاصل در یک نقطه متمرکز نمی شود بلکه در تمام سطح شیکر پخش می شود و چرخش نرم و روان و بدون صدا و لرزش را برای تامین نیاز کاربر انجام می دهد.

شیکر رومیزی کلمپی مجهز به برد الکتریکی دیجیتال جهت کنترل دور و تایمر کارکرد است و بدنه ی خارجی  این شیکر از ورق های  روغنی با رنگ الکترو استاتیک بسیار زیبا انتخاب شده تا چنانچه در محیط های آزمایشگاهی در معرض مواد آزمایشگاهی قرار گرفت آسیب نبیند.

 

از انواع دیگر این دستگاه میتوان به  دستگاه شیکر رومیزی میله ای  اشاره کرد.


جنس بدنه:

جنس بدنه از ورق روغنی با رنگ الکترواستاتیک


مشخصات فنی:

  • قدرت بارگذاری تا 30kg
  • شعاع دوران 15mm
  • سرعت rpm 250-20
  • ابعاد دستگاه 51*50*12 سانتیمتر

کنترلر:

  • دارای برد الکترونیکی دیجیتال جهت کنترل دور و تایمر کارکرد
  • بازه زمانی قابل کنترل با تایمر تا 999 ساعت

مشخصات صفحه:

  • شرکت سازنده موتور شیکر از صاعق الکتریک می باشد.
  • صفحه به ابعاد  54*48 سانتی متر
  • ارتفاع 5 سانتی متر
  • با 42 عدد جای کلمپ استفاده شده است و برای هر دستگاه 10 عدد کلمپ 20، 100CC عدد کلمپ و 5 عدد کلمپ 500CC در نظر گرفته شده است.


شرایط محیطی لازم برای نصب و راه اندازی:

  • شرایط محیطی از نظر دما و رطوبت شرایط تهویه هوا مطبوع و دمای تقریبی 24 درجه سانتیگراد
  • ċ3 ± و رطوبت نسبی تقریبی %40 مطلوب است.
  • کلیه دستگاهها نیاز به ارت مناسب دارد.
  • پیشنهاد می گردد کاربر در صورت نوسانات ولتاژ برق شهر از یک دستگاه استابلایزر استفاده نماید.
  • محل نصب دستگاه از دیوار حداقل 10 الی 15 سانت باید فاصله داشته باشد.
  • قدرت 220 ولت و فرکانس 50 هرتز

بیوتکنولوژی چیست؟

بیوتکنولوژی چیست؟

بیوتکنولوژی تکنولوژی است که از سیستم‌های بیولوژیکی، موجودات زنده یا بخشهایی از آن برای تولید یا ایجاد محصولات مختلف استفاده می‌کند. هود شیمیایی نانهای نوشیدنی نمونه‌ای از فرآیندهای موجود در مفهوم بیوتکنولوژی است(استفاده از مخمر = موجود زنده).

برای تولید محصول مورد نظر. چنین فرآیندهای سنتی معمولا از موجودات زنده در فرم طبیعی خود استفاده می‌کنند (یا بیشتر به وسیله پرورش آنها توسعه می‌یابند)، در حالی که شکل مدرن بیوتکنولوژی به طور کلی شامل تغییرات پیشرفته‌تر در سیستم بیولوژیکی یا ارگانیسم می‌شود.

با توسعه مهندسی ژنتیک در دهه ۱۹۷۰، تحقیقات در زمینه بیوتکنولوژی(و سایر زمینه های مرتبط مانند پزشکی، زیست شناسی و غیره) به سرعت به دلیل امکان تغییر در مواد ژنتیکی موجودات زنده (DNA) به سرعت توسعه یافت.

امروزه بیوتکنولوژی بسیاری از رشته‌های مختلف را پوشش می‌دهد (به عنوان مثال ژنتیک، بیوشیمی، زیست شناسی مولکولی و غیره).

فناوریها و محصولات جدید هر ساله در حوزه‌های مختلف توسعه می‌یابند. مانند: پزشکی (توسعه داروهای جدید و درمان)، کشاورزی (توسعه گیاهان اصلاح شده ژنتیکی، سوختهای زیستی، درمان بیولوژیکی) یا بیوتکنولوژی صنعتی (تولید مواد شیمیایی، کاغذ، منسوجات و مواد غذایی).

تکامل‌ بیوتکنولوژی‌

۱- دوره تاریخی‌ که‌ بشر با استفاده‌ ناخودآگاه‌ از فرآیندهای‌ زیستی‌ به‌ تولید محصولات‌ تخمیری‌ مانند نان‌، لبنیات،‌ ترشیجات‌ و سرکه‌ و غیره‌ می‌پرداخت‌. مصریها در چهار هزار سال‌ قبل‌ با کمک‌ مخمر و خمیر مایه‌ نان‌ می‌پختند. در این‌ دوران‌ فرآیندهای‌ ساده‌ و اولیه‌ بیوتکنولوژی  و به‌ویژه‌ تخمیر توسط‌ انسان‌ بکار گرفته‌ می‌شد.

۲- دوره‌ اولیه‌ قرن‌ حاضر که‌ با استفاده‌ آگاهانه‌ از تکنیک‌های‌ تخمیر و کشت‌ میکروارگانیسم‌ها در محیط‌های‌ مناسب‌ و متعاقباً استفاده‌ از فرمانتورها در تولید آنتی‌بیوتیکها، آنزیمها، اجراء مواد غذایی‌، مواد شیمیایی‌ آلی‌ و سایر ترکیبات‌، بشر به‌ گسترش‌ این‌ علم‌ مبادرت‌ ورزید. در آن‌ دوره‌ این‌ بخش‌ از علم‌ نام‌ میکروبیولوژی‌ صنعتی‌ به خود گرفت‌ و هم‌ اکنون‌ نیز روند استفاده‌ از این‌ فرآیندها در زندگی‌ انسان‌ ادامه‌ دارد. لیکن‌ پیش‌بینی‌ می‌شود به‌ تدریج‌ با استفاده از تکنیکهای‌ بیوتکنولوژی نوین‌ بسیاری‌ از فرآیندهای‌ فوق‌ نیز تحت‌ تأثیر قرار گرفته‌ و به‌ سمت‌ بهبودی‌ و کارآمدی‌ بیشتر تغییر پیدا کنند.

۳- دوره‌ نوین‌ بیوتکنولوژی‌ که‌ با کمک‌ علم‌ “ژنتیک”‌ درحال‌ ایجاد تحول‌ در زندگی‌ بشر است‌. بیوتکنولوژی نوین‌ مدتی‌ است‌ که‌ رو به‌ توسعه‌ گذاشته‌ و روز به وز دامنه‌ وسعت‌ بیشتری‌ به‌ خود می‌گیرد.

آغاز روش‌های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک با انتقال‌ ژنهایی‌ از یک‌ میکروارگانیسم‌ به‌ میکروارگانیسم‌ دیگر از سال‌ ۱۹۷۶ بوده است. تا قبل‌ از آن‌ دانشمندان‌ در فرآیندهای‌ بیوتکنولوژی از خصوصیات‌ طبیعی‌ و ذاتی‌ ارگانیسم یا میکروارگانیسم‌ها استفاده‌ می‌کردند.

کاربرد بیوتکنولوژی در پزشکی چیست؟

تکنیک‌های بیوتکنولوژی در پزشکی برای تشخیص و درمان بیماریهای مختلف استفاده می‌شود. این فرصت برای مردم فراهم می‌کند تا خود را از بیماریهای خطرناک محافظت کنند.

زمینه بیوتکنولوژی، مهندسی ژنتیک تکنیک‌هایی مانند ژن درمانی، تکنولوژی DNA نوترکیب و واکنش زنجیره‌ای پلیمریزا را معرفی می‌کند که از ژن‌ها و مولکول‌های DNA برای تشخیص بیماریها استفاده می‌کند و ژن‌های جدید و سالم را در بدن قرار می‌دهند که سلولهای آسیب دیده را جایگزین می‌کنند.

برنامه‌های کاربردی بیوتکنولوژی در پزشکی

• Biopharmaceuticals: این داروها با استفاده از میکروارگانیسم‌ها بدون استفاده از مواد مصنوعی و مواد شیمیایی توسعه می‌یابد. مولکول‌های بزرگ پروتئین معمولا منبع داروهای بیولوژیکی هستند. آنها هنگامی که در بدن حمله به مکانیسم‌های پنهان. از بیماریها و آنها را بدون هیچ گونه عوارض جانبی نابود می‌کند. در حال حاضر دانشمندان در حال تلاش برای توسعه داروهای بیولوژیکی دارو هستند. که می‌توانند در برابر بیماریهایی مانند هپاتیت، سرطان و بیماریهای قلبی درمان شوند.

• ژن درمانی: در ظرافت و تشخیص بیماریهایی مانند سرطان و پارکینسون استفاده می‌شود. دستگاه این تکنیک این است. که ژن‌های مناسب زیر بدن حمله می‌کنند که یا سلولهای مجروح را از بین می‌برد یا جایگزین می‌کنند. در برخی موارد، ژن‌های متناسب با اطلاعات ژنتیکی اصلاح می‌شوند. و این به این معنی است که ژن‌ها عملکرد را به نفع بدن آغاز می‌کنند.

• ژنومیک فارماکولوژیک: ژنومیک فارماکولوژی یک روش ژنتیکی اصلاح شده دیگری است که برای یادگیری اطلاعات ژنتیکی شخصیت استفاده می‌شود. این بدن پاسخ بدن به داروهای مطمئن را تجزیه و تحلیل می‌کند. این ترکیبی از داروها و ژنومیک است. هدف از این زمینه گسترش مواد مخدر است. که در فرد وارد شده بر اساس اطلاعات ژنتیکی موجود در فرد است.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/

• تست ژنتیک: این تکنیک از وراثت به منظور نتیجه گیری. از بیماریهای ژنتیکی در غربالگری والدین، جنس و حامل استفاده می‌شود. تکنیک تست ژنتیک این است که از پروتئین‌های DNA استفاده کنید که دنباله‌ای مشابه به توالی‌های جهش یافته دارند. این روش همچنین برای تشخیص جنایتکاران و تست والدین کودک استفاده می‌شود.

درد فک

درد فک پایین

مفصل فک، فک پایین را به استخوان سر و مفصلی که سبب متحرک بودن فک پایین می‌شود، متصل می‌کند. دندانپزشک زن در رشت درد فک یک درد غیر طبیعی و غیر معمول نیست، بنابراین اکثر افراد این درد را تجربه کرده‌اند. در اکثر مواقع این درد ناشی از ضربه وارد شده به صورت است. بر اثر پوسیدگی دندان نیز احتمال ایجاد درد در فک، وجود دارد.

توجه داشته باشید که در برخی مواقع درد گرفتن فک پایین می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات قلبی باشد. بنابراین به گفته متخصصان در صورتی که دچار درد مفاصل و استخوان‌های فک به خصوص در مدت طولانی هستید، نباید نسبت به آن بی توجه باشید. خصوصا زمانی که این درد با علائمی مانند سرگیجه، درد قفسه سینه و درد در هنگام باز و بسته کردن دهان همراه باشد، هرگز نباید از آن چشم پوشی کنید.

فک درد نشانه چیست؟

فک درد ممکن است نشانه‌ای از موارد زیر باشد:

  1. درد نوروپاتیک

    نوعی درد مزمن و دراز مدت به نام درد نوروپاتیک، می‌تواند به دلایل بیماری و آسیب دیدگی به وجود بیاید. این درد ممکن است، برای برخی افراد پیوسته و برای برخی دیگر در زمان‌های نامعلوم رخ دهد.

  2. درد در اثر اختلال در رسیدن خون

    زمانی که رسیدن خون به بخشی از بدن دچار اختلال شود، این نوع درد می‌تواند بر اثر مشکلاتی همانند التهاب شریان سلولی ایجاد شود.

  3. درد عصبی عضلانی

    با تحت تاثیر گرفتن رگ‌های خونی مانند میگرن این نوع درد می‌تواند ایجاد شود.

علت درد فک پایین چیست؟

ممکن است به دلایل متعددی مانند بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات عصبی، ضربه و یا مشکلات مربوط به رگ‌های خونی، درد فک پایین به وجود بیاید. برخی از علل شناخته شده مربوط به دلایل درد فک پایین عبارت‌اند از:

  1. اختلال مفاصل فک یا TMJ

    از رایج‌ترین علت درد فک، اختلال مفاصل فک است. حدود ۱۲ درصد افراد به این علت، متحمل درد فک پایین می‌شوند. جالب است بدانید تنها ۵ درصد این افراد برای درمان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنند. احتمال ایجاد TMJ برای زنان در سن بارداری بالا می‌باشد.

  2. دندان قروچه

    برخی از عادات نادرست مانند ساییدن دندان‌ها به هم و دندان قروچه در هنگام خواب می‌تواند با آسیب رساندن به دندان‌ها سبب ایجاد درد فک شود.

  3. استئومیلیت

    منظور از استئومیلیت، تاثیر عفونت و انتقال آن از طریق خون بر استخوان‌ها و بافت‌های بدن است. این بیماری در اکثر مواقع به وسیله باکتری استافیلوکوک ایجاد می‌شود. همچنین این بیماری بسیار جدی بوده و نیاز به درمان فوری دارد.

  4. آرتروز یا ورم مفاصل

    آرتروز و یا استئوآرتروز می‌تواند ساییده شدن سطح استخوان‌ها را در پی داشته باشد.

  5. سینوویت

    لایه‌ای از بافت نازک به نام اتصالات سینوویال، سبب متصل شدن مفاصل و استخوان‌های بدن می‌شود. سینوویال می‌تواند از آسیب رسیدن به مفاصل به دلایلی مانند شوک ناگهانی و یا حرکت‌های مکرر جلوگیری نماید. در صورت ملتهب شدن رباط اتصال فک، درد در ناحیه فک پایین ایجاد می‌شود.

  6. حادثه

    یک اتفاق و حادثه می‌تواند به مفصل فک آسیب وارد کرده و درد زیادی را برای فرد ایجاد کند.

  7. سردردهای خوشه‌ای

    ممکن است زمانی که درد فک را احساس می‌کنید، پشت یا اطراف چشم شما نیز درد داشته باشد که نشانه‌ای از سردردهای خوشه‌ای است. این سردردها می‌توانند سبب درد فک شوند.

  8. آسیب عصبی

    گاهی اوقات درد عصبی می‌تواند سبب بروز درد در فک بالایی و پایینی شود.

  9. کپسولیت یا شانه یخ زده

    این بیماری سبب عفونت رباط مفصلی یا غشا می‌شود. . به همین دلیل ممکن است بیمار با مشکل درد فک مواجه شود.

  10. سایر بیماری‌ها

    روماتیسم، کم کاری تیروئید، لوپوس، بیماری لیم و اسکلروز نیز می‌توانند سبب درد فک باشند.

تشخیص علت درد فک پایین

برای تشخیص دلیل درد فک پایین، در ابتدا دندانپزشک با بررسی وضعیت دهان و دندان بیمار و همچنین بررسی تاریخچه کامل پزشکی، انجام آزمایش‌های مربوطه را برای بیمار تجویز می‌کند. یکی از این آزمایشات، آزمایش فیزیکی می‌باشد که در آن اعصاب، استخوان‌های گردن، دهان و فک مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. آزمایش خون گلبول‌های قرمز و تصویربرداری نیز در شرایطی می‌توانند برای تشخیص کمک کننده باشند.

جلو بودن فک پایین

زمانی که دو فک بالا و پایین در حالت نامتقارنی باشند و فک پایین جلوتر از فک بالا باشد، در اصطلاح به آن آندربایت گفته می‌شود. جلو آمدگی فک پایین در برخی موارد شدید بوده و در بعضی موارد دیگر به دلیل خفیف بودن قابل تشخیص نیست. این اختلال در مواقعی علاوه بر مشکلات ظاهری می‌تواند مشکلاتی را از لحاظ سلامتی به دنبال داشته باشد.

عوارض جلو بودن فک پایین

برخی از این مشکلات عبارت‌اند از:

  1. مشکلاتی در صحبت کردن و عدم توانایی در درست غذا خوردن

    زمانی که فک پایین نسبت به فک بالا جلوتر قرار گرفته باشد، ممکن است فرد نتواند مثل یک فرد عادی صحبت کند. همچنین، غذا خوردن او نیز به مشکل برمی‌خورد؛ چرا که جایگاه دو فک تغییر کرده است و نیروی وارد شده برای جویدن غذا نیز تغییر خواهد کرد.

  2. تحلیل لثه

    خیلی از اوقات به دلیل جلوتر قرار گرفتن فک پایین نسبت به فک بالا، فشار زیادی به لثه وارد شده و بیمار به تحلیل لثه دچار می‌شود. به خصوص زمانی که آندربایت خیلی شدید باشد.

  3. پوسیدگی دندان

    پوسیدگی دندان‌ها نیز یکی دیگر از عوارض ناشی از جلوتر قرار گرفتن فک پایین است.

  4. ساییدگی دندان‌ها

    دقت داشته باشید که نیروی دو فک پایین و بالا با هم متفاوت است. به همین دلیل هم اگر دندان‌ها فک پایین جلوتر از فک بالا قرار بگیرند، مطمئنا نیروی زیادی به قسمت پشتی آنها وارد خواهد شد. در این گونه موارد، ساییدگی در دندان‌های فک پایین بیشتر دیده می‌شود.

  5. وجود درد در ناحیه دهان صورت

    دقت داشته باشید که فک پایین زمانی که اندکی جلوتر قرار بگیرد، فشار زیادی به عضلات و سایر بافت‌های صورت وارد می‌کند. به همین دلیل هم فرد با درد زیادی به خصوص در هنگام جویدن مواجه می‌شود.

علت جلو بودن فک پایین

اینکه فک‌ها در وضعیت صحیح و متناسبی در کنار هم باشند، به موارد مختلفی بستگی دارد. در حالت عادی دندان‌های بالا و دندان‌های پایین باید به درستی روی هم قرار بگیرند. با این حال به دلایل متعددی ممکن است فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته باشد که می‌تواند به دلایلی که در زیر اشاره شده است، باشد:

  1. ژنتیک

    ژنتیک یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل بروز این مشکل است. عوامل ژنتیکی، اندازه فک و نحوه قرار گرفتن فک و دندان را بسیار تحت تاثیر قرار می‌دهند. بیشترین تعداد افرادی که این مشکل را دارند، از زمان تولد و به طور مادرزادی دچار جلو بودن فک پایین هستند که ممکن است به دلیل عدم تقارن فک‌ها باهم و یا بیماری‌های دیگری مانند آندر بایت برای این افراد رخ دهد.

  2. عادت‌های غلط کودکی

    برخی از عادت‌های اشتباه دوران کودکی مانند مکیدن انگشت شست، استفاده طولانی مدت از پستانک و شیشه شیر می‌توانند به تدریج سبب جلو آمدن فک پایین شود.

  3. آسیب و ضربه به فک

    ضربه شدید به فک می‌تواند آسیب جدی و دائمی به استخوان‌های فک وارد کند. تصادف، بیشترین عامل غیر ژنتیکی استکه می‌تواند سبب جلو آمدن فک پایین شود. شکستن استخوان فک در اکثر مواقع با جراحی فک درمان می‌شود، اما بعد از جراحی، فک‌ها انطباق سابق را نخواهند داشت.

  4. تومور

    گاهی اوقات جلو بودن فک پایین می‌تواند ناشی از وجود سرطان استخوان فک و یا دهان باشد. در این صورت، هرچه سریع‌تر باید برای درمان بیمار اقدام کرد.

درمان جلو بودن فک پایین

در بیشتر موارد، جلو بودن فک پایین به مقداری جزئی بوده که به راحتی قابل تشخیص نیست. به همین جهت بدون نیاز به جراحی و با کمک ارتودنسی دندان این مشکل درمان می‌شود. اما در صورتی که این عارضه شدید باشد، با تشخیص متخصص ارتودنسی، درمان به وسیله جراحی انجام می‌گیرد. جراح با برداشتن قسمتی از استخوان فک پایین بیمار، موقعیت آن را بهبود می‌بخشد. عمل جراحی فک در اکثر اوقات در سنین بزرگسالی قابل انجام است.

عقب بودن فک پایین

شاید برخی از افراد را دیده باشید که فک بالای آنها جلوتر قرار دارد که دلیل آن رشد نکردن مناسب فک پایین می‌باشد، بنابراین فک پایین عقب‌تر قرار می‌گیرد که به اصطلاح به این حالت، دیپ بایت گفته می شود.

علت عقب بودن فک پایین

عقب بودن فک پایین می‌تواند به دلایل متعددی ایجاد شود که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. ژنتیک

    عوامل ارثی در بیشتر مواقع علت بروز این ناهنجاری می‌باشند.

  2. کوچک بودن فک پایین

    اگر فک پایین بیش از اندازه کوچک باشد، دندان‌ها برای رشد فضای کافی در اختیار ندارند و در همان فضای اندک، خود را جا می‌کنند. در این صورت فک نمی‌تواند به درستی رشد داشته باشد و انطباق دو فک نسبت به هم از بین می‌رود.

  3. کوچک بودن دندان‌های فک پایین

    اگر دندان‌های فک پایین بیش از اندازه کوچک باشند، فک تلاشی برای رشد نخواهد داشت. در این صورت به مرور زمان زیبایی صورت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

  4. عادات نادرست

    برخی از کودکان با داشتن عادت‌های نادرست مانند عقب نگه داشتن فک پایین، باعث می‌شوند به مرور زمان فک پایین آنها عقب‌تر بماند.

درمان عقب بودن فک پایین

با توجه به بررسی متخصص ارتودنسی، اگر نیاز باشد قبل از جراحی، ارتودنسی برای بیمار انجام می‌گیرد. پس از اتمام درمان ارتودنسی، بیمار برای جراحی آماده می‌شود که این جراحی تحت بیهوشی کامل صورت می‌گیرد.
جراح با ایجاد برش‌هایی در پشت دندان‌های آسیا به ترمیم عقب رفتگی بیش از اندازه فک پایین می‌پردازد. در چنین شرایطی، متخصص فک را در موقعیت صحیح با پیچ و مهره تثبیت می‌کند تا فک به موقعیت قبل از جراحی باز نگردد. گاهی اوقات به دلیل شدید بودن ناهنجاری، لازم است بعد از جراحی نیز ارتودنسی مجدد انجام شود.

عوارض درد فک پایین

عوارضی که به دنبال درد شدید فک پایین ایجاد می‌شوند، به عواملی مانند علت درد و داروها و یا حتی نحوه درمان بستگی دارند. به طور کلی عوارض درد فک پایین عبارت‌اند از:

  1. مشکلات دندان

    درد فک پایین می‌تواند مشکلات دندانی را برای فرد ایجاد کند.

  2. عفونت

    اگر درد فک پایین جدی گرفته نشود، ممکن است سبب پخش عفونت در سایر نواحی صورت و گردن شده و مشکلات بسیاری را ایجاد کند. همچنین احتمال دارد بعد از جراحی به دلایلی مانند عدم داشتن تجربه کافی جراح، عفونت و سایر مشکلات برای بیمار به وجود بیایند.

  3. درد مزمن

    درد فک پایین در صورت عدم درمان و بررسی علت و مشکل آن، می‌تواند به درد مزمن و غیر قابل تحملی تبدیل شود.

  4. تغییر در عادات غذایی

    درد فک می‌تواند منجر به بی اشتهایی و مشکلاتی در غذا خوردن شود و به همین علت عادت غذایی را تغییر داده که شاید مشکلات متعددی را برای بیمار ایجاد کند.

    https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

پیشگیری از بروز درد فک پایین

برای جلوگیری از بروز درد فک پایین اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. اجتناب از آدامس جویدن و خوردن غذاهای سفت
  2. کاهش مصرف کافئین
  3. مراجعه به مطب دندانپزشکی برای چکاپ وضعیت دهان و دندان
  4. درست ایستادن و درست نشستن
  5. رعایت بهداشت دهان و دندان
  6. پرهیز از به هم ساییدن دندان‌ها
  7. نخوابیدن روی شکم
  8. انجام چند حرکت کششی مخصوص برای فک با تجویز دندانپزشک
  9. پرهیز از دندان قروچه
  10. استفاده از محافظ دهان در صورت لزوم
  11. ماساژ عضلات دور مفصل