انواع سئو

متخصصین سئو از اصطلاحات مختلفی برای انواع سئو استفاده می‌کنند. برای درک بهتر مفهو بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو بهتر است با چند اصطلاح پرکاربرد آشنا شوید: بهترین صفحات تماس باما

  1. سئو آن پیج (On-page SEO) یا سئوی داخلی: سئو آن پیج یا سئوی داخلی که گاها سئوی درون صفحه‌ای هم گفته می‌شود عبارتست از همه مواردی که شما روی خود سایت انجام می‌دهید، مثل: تولید محتوای مفید، افزایش سرعت سایت، طراحی ساختار اطلاعاتی مناسب، ایجاد لینک‌های داخلی و بهبود تجربه کاربری سایت.
  2. سئو آف پیج (Off-page SEO) یا سئوی خارجی: سئو خارجی یا سئو آف پیج عبارتست از: دریافت لینک از سایر وبسایت‌ها به منظور نمایش اعتبار و ارزش وبسایت به موتورهای جستجو. اگر لینک سایت شما در سایت‌های دیگر قرار گیرد این به معنای اعتبار بیشتر سایت نزد گوگل است.
    تفاوت سئوی داخلی و سئوی خارجی در این است که در سئوی داخلی شما روی سایت خودتان کار می‌کنید، اما در سئو خارجی شما تنها یک هدف دارید و آن افزایش تعداد و کیفیت لینک‌های ارجاعی به سایت شما در سایر سایت‌ها است.
  3. سئو تکنیکال (Technical SEO): سئو تکنیکال یا سئو فنی خود زیر شاخه‌ای از سئو آن پیج است. سئو تکنیکال به مجموع اقداماتی گفته‌ می‌شود که فرایند خزش و ایندکس شدن صفحات سایت توسط گوگل را ساده می‌کنند. ساخت نقشه سایت، افزایش سرعت سایت، ایجاد و بهینه سازی فایل ربات و سازگاری با موبایل… برخی از الزامات اولیه در سئو تکنیکال هستند. این بخش از سئو به محتوا ارتباطی ندارد و به بهینه سازی و بهبود زیر ساخت وب‌سایت می‌پردازد.
  4. سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه: ریشه عبارت سئو کلاه سفید (White Hat SEO) و سئوی کلاه سیاه (Black Hat SEO) از آدم‌های خوب و آدم‌های بد در فیلم‌های وسترن گرفته شده‌است. سئو کلاه سفید اشاره به تکنیک‌های قانونی سئو و سازگار با خطوط راهنمای گوگل برای وبسمتران دارد. از طرفی سئو کلاه سیاه اشاره به روش‌های غیر قانونی سئو دارد. ترفندهای سئو کلاه سیاه در کوتاه مدت ممکن است باعث افزایش رتبه سایت در گوگل شود اما در بلند مدت منجر به جریمه سایت، کاهش رتبه ناگهانی و یا حتی حذف تمام صفحات سایت شما از نتایج گوگل خواهد شد. مثلا خرید لینک بصورت انبوه از سایت‌های دیگر به منظور بهبود سئوی خارجی و دستکاری رتبه در گوگل خلاف خطوط مشی گوگل است و ممکن است منجر به جریمه شدن (Penalty) سایت شود.

چک لیست سئو

۱- قابلیت خزیدن (Crawlability): امکان دیده شدن صفحات توسط گوگل

همانگونه که در ابتدای مقاله اشاره شد ربات گوگل دائماً در فضای وب جستجو می‌کند، در صفحات جدید و بروز شده می‌چرخد و رفتار کاربران را شبیه‌سازی می‌کند. این ربات در واقع یک برنامه به نام خزنده وب (Web Crawler) است. خزنده وب، لینک‌های موجود در صفحات مختلف در اینترنت را دنبال می‌کند، روشی که به عنوان خزیدن یا Crawling شناخته می‌شود.در نهایت ربات خزنده هر آنچه را پیدا می‌کند به سرورهای گوگل گزارش می‌دهد.

۲- سازگاری با موبایل

منظور از سازگاری با موبایل یا ریسپانسیو بودن این است که سایت به خوبی در تلفن‌های همراه نمایش داده شود و چیدمان و اندازه المان‌ها برای نمایش در موبایل بهینه سازی شده باشند. با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند برای انجام امور روزمره، تعداد افراد بیشتری توسط تلفن‌همراهشان به جستجو در گوگل می‌پردازند. طبق آمار ۶۳ درصد از جستجوهای گوگل در تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد. در سال ۲۰۱۹ گوگل اعلام کرد که برای ایندکس کردن وبسایت‌ها، ربات گوگل نسخه موبایل سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد. این تغییر اهمیت داشتن نسخه سازگار با موبایل را بیشتر کرده است. 

سازگاری وبسایت با موبایل یکی از مهمترین نکات سئو سایت است و شامل موارد زیر می‌شود:

  • واکنش‌گرا بودن یا نمایش صحیح سایت در دستگاه‌های مختلف
  • دسترسی آسان به منو در موبایل
  • استفاده از تصاویر با کم حجم
  • خوانا بودن متون و انتخاب فونت با سایز مناسب

۳- سرعت سایت

سرعت بارگذاری سایت (Page Speed) یک فاکتور مهم در رنکینگ سایت در گوگل است. همه ما تجربه کسل‌کننده کار با وبسایت‌های کند را داریم. هدف گوگل نیز کسب رضایت کاربران است و به همین دلیل، به سایت‌هایی که نسبت به درخواست‌های کاربر واکنش سریعتری نشان بدهند، رتبه بهتری می‌دهد. از سال ۲۰۰۹ سرعت سایت رسما به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی وبسایت‌ها در گوگل اعلام شد.

۴- بهینه سازی تصاویر در سئو

استفاده از محتوای تصویری نظیر اسکرین‌شات‌ها و نمودارها می‌تواند به درک بهتر مطلب توسط کاربران کمک می‌کند. به عبارت دیگر، اضافه کردن عکس و تصاویر گرافیکی به محتوای متنی، آن را از جوانب زیر بهبود می‌بخشند:

  • تصاویر موجود در سایت می‌توانند در قسمت جستجوی تصاویر گوگل رتبه کسب کنند و برای سایتتان ترافیک ارگانیک جذب کنند.
  • تصاویر می‌توانند ارتباط و مناسب بودن نوشته‌هایتان را برای خزنده‌های موتورهای جستجو روشن سازند.
  • استفاده از تصاویر نوشته‌های شما را جذاب‌تر و خواندنی‌تر می‌کنند.

۵- ساختار اطلاعاتی وبسایت و لینک‌های داخلی در سئو

ساختار اطلاعاتی وبسایت عبارتست از اینکه شما صفحات وبسایت خود را چگونه سازماندهی کنید و نحوه لینک‌‌دهی داخلی در صفحات به چه شکل باشد. ساختار لینک‌های داخلی تاثیر شگفت‌انگیزی در رتبه‌بندی صفحات سایت خواهد داشت. ارزیابی ساختار لینک‌های داخلی و ایجاد لینک‌ داخلی مناسب امری ضروری است و باید با تولید صفحات جدید ادامه یابد. نکات مهم در ساخت لینک‌های داخلی به شرح زیر می‌باشد:

  • ساختار وبسایت خود را مشخص کنید: وبسایت خود را همانند یک هرم در نظر بگیرید که در بالای آن صفحه اصلی سایت قرار دارد و سایر صفحات بصورت سلسله مراتبی بسته به اهمیت، در زیر آن قرار گرفته‌اند. ساختار منو‌های سایت شما نیز باید منعکس کننده این هرم باشد.
  • لینک‌های داخلی با معنا ایجاد کنید: در صفحات و مقالات مربوط به هم لینک ایجاد کنید. با ایجاد لینک‌ از درون متن یک مقاله به مقاله‌ای دیگر، گوگل و کاربران را از ارتباط این مقالات مطلع خواهید ساخت. لینک‌ها می‌تواند درون متن یا در انتهای مقالات قرار گیرد.
  • توجه به متن لینک یا اَنکِر تِکست (Anchor Text): انتخاب درست متن لینک یا انکر تکست مهم است و یکی از سیگنال‌هایی است که گوگل برای مشخص کردن محتوای یک صفحه در نظر می‌گیرد. سعی کنید لینک‌هایی که در صفحات مختلف به یک صفحه اشاره می‌کنند دارای عناوین تکراری نباشند، از عناوین مختلف و مربوط استفاده کنید.
  • رعایت تناسب بین تعداد لینک‌های داخلی یک صفحه و اهمیت صفحه: بهتر است بین تعداد لینک‌های داخلی ورودی به هر صفحه و اهمیت صفحه تناسب برقرار باشد. از ایجاد لینک‌های بی شمار در فوتر یا نوار کناری به یک صفحه به منظور ایجاد لینک داخلی و افزایش رتبه خودداری کنید. پیشنهاد ما ایجاد نهایتا ۱۵ لینک داخلی در هر صفحه است.

۶- تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)

اولین قدم در سئوی سایت این است که بدانید مخاطبان شما چه کلماتی جستجو می‌کنند و چه کلماتی برای مخاطبان سایت شما مهم هستند. باید کلیدواژه‌های مناسب را انتخاب کنید، متناسب با آنها محتوا تولید کرده و بهینه سازی را شروع کنید. کلیدواژه مناسب در واقع کلمه‌ای است که مخاطبان و مشتریان سایت شما در گوگل وارد می‌کنند. به این فرایند تحقیق کلمات کلیدی می‌گویند.

۷- بک لینک (Backlink): نمایش اعتبار سایت به گوگل

لینک سایت شما در سایت‌های دیگر همانند یک رای اعتماد به سایت شماست. توسعه‌دهندگان موتورهای جستجو به این باور رسیدند که اگر صفحات معتبری در اینترنت درباره یک موضوع به یک صفحه خاص ارجاع بدهند، این بدان معنی است که آن صفحه ارزشمند و دارای اعتبار است. اصطلاحا به لینک سایت در سایت‌های دیگر بک لینک می‌گویند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد