پمپ خلا (وکیوم)

وکیوم یا خلاء به محیطی گفته می شود که در آن هیچ گونه ماده و مولکولی وجود نداشته باشد.هود شیمیایی  در واقع از این دستگاه در آزمایش هایی استفاده می کنند که در آن ها نباید اکسیژن و گاز های دیگر وجود داشته باشد. از انواع پمپ های خلاء آزمایشگاهی می توان پمپ خلاء آبی، پمپ خلاء روغنی و پمپ خلاء خشک را نام برد که پمپ خلاء خشک نیز در انواع مخلتف پمپ های دیافراگمی، ونتوری، تیغه گرافیتی یا کربنی، دو محوره و اسکرول وجود دارد.

برای معرفی پمپ خلا آزمایشگاهی ابتدا لازم است تا با مفهوم وکیوم یا خلاء آشنا شویم. وکیوم یا خلاء به محیطی گفته می شود که خالی از ماده باشد و هیچ مولکولی( حتی مولکول های هوا که عامل تولید کننده فشار هستند) در آن وجود نداشته باشد.

این یک تعریف ایده آل از خلاء کامل است، اما در واقعیت ایجاد چنین محیطی غیر ممکن خواهد بود زیرا همیشه تعدادی مولکول هوا باقی خواهند ماند. اما رسیدن به فشار های بسیار پایین دور از واقعیت نیست، بنابراین می توان محیط های خلاء را بر اساس میزان فشار هوا به چهار گروه اصلی طبقه بندی نمود:

1- وکیوم پایین (Rough Vacuum)

۱تا ۱۰۰۰ میلی بار

2- وکیوم متوسط (Medium Vacuum)

۰.۰۰۱ تا ۱ میلی بار

3- وکیوم بالا (High Vacuum)

۰.۰۰۰۰۰۰۱ تا ۰.۰۰۱ میلی بار

4- وکیوم فوق بالا  (Ultra High vacuum)

۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ تا ۰.۰۰۰۰۰۰۱ میلی بار

اصطلاحات دیگری مانند فشار منفی یا فشار کم نیز برای بیان حالات فوق مورد استفاده قرار می گیرند که نشان دهنده مفهوم یکسانی برای وکیوم هستند.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/

برای ایجاد وکیوم در حجمی معین از پمپ وکیوم استفاده می شود . پمپ وکیوم در اکثر صنایع مانند صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، کاغذ، چاپ، لاستیک، پلاستیک، آب و فاضلاب، شیمی، زیست شناسی و آزمایشگاه پزشکی، عایق کاری، قطعات داخلی خودرو، ریخته گری، جواهر سازی، سیمان، معدن، لامپ سازی، شیشه سازی، شیردوشی، پرورش ماهی و میگو های تک ، اپتیک و… استفاده می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد