روش‌های پیوند لثه

بازسازی بافت لثه به وسیله پیوند لثه صورت می‌گیرد که این جراحی به روش‌های متفاوتی قابل انجام است.دندانپزشک زن در رشت  در زیر به بررسی روش‌های پیوند لثه می‌پردازیم:

  1. پیوند لثه با مواد زیستی

    در این روش از مواد زیستی کمک گرفته می‌شود. به گونه‌ای که متخصص این مواد را تهیه کرده و در ناحیه‌ای که تحلیل لثه اتفاق افتاده باشد، به کار می‌برد. البته برای انجام این روش نیاز است تا بافت لثه اطراف دندان به مقدار کافی برای نگه داشتن این مواد وجود داشته باشد.

  1. پیوند لثه به کمک لیزر

    برای درمان بسیاری از بیماری‌های لثه روش لیزر کاربرد دارد. این روش به علت داشتن ویژگی‌هایی از جمله دوره نقاهت کوتاه و خونریزی کم بعد از جراحی بسیار پر کاربرد است. برای انجام این نوع جراحی، پریودنتیست با استفاده از لیزر با طول موج خاص بافت مورد نظر را بر می‌دارد.

نحوه انجام پیوند لثه

دندانپزشک بعد از معاینه بیمار و بررسی عواملی مانند، میزان تحلیل رفتن لثه، روش درمان پیوند لثه را انتخاب می‌کند. این تشخیص بر عهده متخصص جراح لثه و یا پریودنتیست است. به طور کلی مراحل انجام آن به صورت زیر هستند:

  1. اکثر بیماران نگران درد این نوع جراحی هستند؛ اما پریودنتسیت با استفاده از بی‌حسی موضعی و در برخی مواقع بیهوشی به بیمار کمک می کند تا در هنگام جراحی دردی نداشته باشد.
  2. دندانپزشک برای کاهش ابتلا به عفونت در حین جراحی، از ابزار و تجهیزات ضد عفونی شده و استریل استفاده می‌کند.
  3. با ایجاد برش روی لثه، لثه را از روی دندان به سمت بیرون بر می‌گرداند تا دسترسی بیشتری برای از بین بردن عفونت و جرم‌های لثه داشته باشد.
  4. پس از جرم گیری عمیق لثه، فرایند پیوند لثه با توجه به روش مورد نظر انجام می‌گیرد.
  5. بعد از اتمام مراحل درمانی، دندانپزشک لثه را به محل ابتدایی بخیه می‌زند.
  6. کشیدن این بخیه ها بین ۷ الی ۱۰ روز پس از جراحی انجام می‌گیرد.

مزایای پیوند لثه

 

پیوند لثه دارای مزایایی بوده که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. کاهش حساسیت دندان‌ها تحلیل لثه سبب پدیدار شدن بیشتر سطح ریشه دندان می‌شود. پیوند لثه باعث پوشیده شدن سطح ریشه دندان‌ها می‌گردد. این درمان کاهش حساسیت، درد و ناراحتی را به همراه دارد و سلامت کامل را به لثه‌ها باز می‌گرداند.
  2. افزایش زیبایی و اعتماد به نفس با تحلیل رفتن لثه، ریشه دندان‌ها نمایان می‌شود که این امر بر زیبایی دندان‌ها و لبخند فرد تاثیر نامطلوبی می‌گذارد. پیوند لثه با پوشاندن ریشه دندان‌ها و اصلاح طول تاج آنها بهبود ظاهر و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس فرد را در پی دارد.
    در صورت تحلیل رفتن لثه سطح ریشه دندان ها نمایان شده و در هنگام لبخند زدن ظاهر زیبایی را از خود نشان نمی دهد. پیوند لثه باعث ایجاد تقارن و اندازه مناسب برای طول دندان ها شده و به همین جهت سبب زیبایی دندان ها و لبخند می گردد که افزایش اعتماد به نفس در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن را در پی دارد.
  3. بهبود سلامت لثه‌ پیوند لثه مانع پیشرفت تحلیل لثه و استخوان می‌شود. همچنین از پوسیدگی ریشه‌های دندان و مشکلات و بیماری‌های دیگر لثه جلوگیری می‌کند.

آیا پیوند لثه درد دارد؟

در هنگام عمل، دندانپزشک از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس شدن لثه شما و در برخی مواقع محدود از بیهوشی استفاده می‌کند، به همین علت در هنگام جراحی دردی را احساس نمی‌کنید. به طور کلی بعد از عمل با توجه به نوع و روش انجام شده درد مختصری وجود دارد.
در صورتی که دندانپزشک بافت مورد نیاز برای پیوند را از سقف دهان شما بردارد، درد بیشتری را نسبت به زمانی که بافت مورد نیاز از روش دیگری تهیه شود، تجربه خواهید کرد. البته این درد خیلی طولانی مدت نخواهد بود. به طور کلی استفاده از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک برای کاهش درد بسیار موثر است.

عوارض پیوند لثه

 

پیوند لثه در بیشتر مواقع موفقیت آمیز است؛ اما می‌تواند عوارضی نیز داشته باشد که در ذیل به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. شل شدن بخیه‌ها و ورم شدید

    برای پایداری و زنده ماندن بافت پیوندی، خونرسانی و حمایت استخوان اطراف آن و همچنین توسعه یافتن رگ‌های خونی در داخل آن، بسیار موثر است. در صورتی که این اتفاق نیفتد، ممکن است بافت زیر لثه دچار تورم زیادی شود. در نتیجه آن بخیه باز شده و آن ناحیه دچار عفونت می‌شود.

  2. حالت دلمه‌ای زخم در سقف دهان

    این عارضه بعد از جراحی طبیعی، اما بسیار نادر است. مقدار بافت پیوندی برداشته شده از سقف دهان در به وجود آمدن این عارضه بسیار تاثیرگذار است.

  3. عفونت لثه

    بروز عفونت بعد از جراحی می‌تواند سبب طولانی شدن دوره نقاهت شده و روند بهبود را طولانی کند. زخم‌های ناحیه دندان به شدت در معرض فعالیت‌های باکتری‌های درون دهان بوده که این سبب افزایش احتمال ایجاد عفونت می‌گردد.

  4. ناهموار شدن بافت نرم بعد از بهبودی

    در برخی مواقع بعد از جراحی، بافت پیوندی دچار عدم تقارن ظاهری و ناهمواری می‌گردد. در این صورت نوعی عمل ترمیمی دیگر به نام ژینژیووپلاستی انجام می‌شود. این عمل برای حذف قسمت‌های اضافی و نازک کردن بافت‌های نرم انجام می‌گیرد.

  5. خونریزی

    ممکن است بعد از پیوند، بیمار خونریزی داشته باشد. در صورتی که این خونریزی طولانی شود، می‌تواند نشان‌دهنده باز شدن بخیه‌ها باشد.

مراقبت‌های بعد از پیوند لثه

پیوند لثه برای درمان تحلیل لثه کاربرد داشته و برای جلوگیری از افزایش آسیب دیدگی آن بسیار موثر است. اما در صورت عدم توجه و رسیدگی به دهان و دندان، امکان برگشت این عارضه وجود دارد. برای مراقبت بعد از پیوند لثه  اقدامات زیر را انجام دهید:

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. حتما از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.
  2. سعی کنید حداقل روزی ۲ بار مسواک بزنید.
  3. هر چند وقت یک بار برای چکاپ لثه‌های خود به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
  4. به تغذیه و رژیم غذایی خود اهمیت دهید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید.
  5. از مصرف سیگار و دخانیات دوری کنید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد