بازسازی بافت لثه به وسیله پیوند لثه صورت میگیرد که این جراحی به روشهای متفاوتی قابل انجام است.دندانپزشک زن در رشت در زیر به بررسی روشهای پیوند لثه میپردازیم:
در این روش از مواد زیستی کمک گرفته میشود. به گونهای که متخصص این مواد را تهیه کرده و در ناحیهای که تحلیل لثه اتفاق افتاده باشد، به کار میبرد. البته برای انجام این روش نیاز است تا بافت لثه اطراف دندان به مقدار کافی برای نگه داشتن این مواد وجود داشته باشد.
برای درمان بسیاری از بیماریهای لثه روش لیزر کاربرد دارد. این روش به علت داشتن ویژگیهایی از جمله دوره نقاهت کوتاه و خونریزی کم بعد از جراحی بسیار پر کاربرد است. برای انجام این نوع جراحی، پریودنتیست با استفاده از لیزر با طول موج خاص بافت مورد نظر را بر میدارد.
دندانپزشک بعد از معاینه بیمار و بررسی عواملی مانند، میزان تحلیل رفتن لثه، روش درمان پیوند لثه را انتخاب میکند. این تشخیص بر عهده متخصص جراح لثه و یا پریودنتیست است. به طور کلی مراحل انجام آن به صورت زیر هستند:
پیوند لثه دارای مزایایی بوده که در زیر به بررسی آنها میپردازیم:
در هنگام عمل، دندانپزشک از بیحسی موضعی برای بیحس شدن لثه شما و در برخی مواقع محدود از بیهوشی استفاده میکند، به همین علت در هنگام جراحی دردی را احساس نمیکنید. به طور کلی بعد از عمل با توجه به نوع و روش انجام شده درد مختصری وجود دارد.
در صورتی که دندانپزشک بافت مورد نیاز برای پیوند را از سقف دهان شما بردارد، درد بیشتری را نسبت به زمانی که بافت مورد نیاز از روش دیگری تهیه شود، تجربه خواهید کرد. البته این درد خیلی طولانی مدت نخواهد بود. به طور کلی استفاده از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک برای کاهش درد بسیار موثر است.
پیوند لثه در بیشتر مواقع موفقیت آمیز است؛ اما میتواند عوارضی نیز داشته باشد که در ذیل به بررسی آنها میپردازیم:
برای پایداری و زنده ماندن بافت پیوندی، خونرسانی و حمایت استخوان اطراف آن و همچنین توسعه یافتن رگهای خونی در داخل آن، بسیار موثر است. در صورتی که این اتفاق نیفتد، ممکن است بافت زیر لثه دچار تورم زیادی شود. در نتیجه آن بخیه باز شده و آن ناحیه دچار عفونت میشود.
این عارضه بعد از جراحی طبیعی، اما بسیار نادر است. مقدار بافت پیوندی برداشته شده از سقف دهان در به وجود آمدن این عارضه بسیار تاثیرگذار است.
بروز عفونت بعد از جراحی میتواند سبب طولانی شدن دوره نقاهت شده و روند بهبود را طولانی کند. زخمهای ناحیه دندان به شدت در معرض فعالیتهای باکتریهای درون دهان بوده که این سبب افزایش احتمال ایجاد عفونت میگردد.
در برخی مواقع بعد از جراحی، بافت پیوندی دچار عدم تقارن ظاهری و ناهمواری میگردد. در این صورت نوعی عمل ترمیمی دیگر به نام ژینژیووپلاستی انجام میشود. این عمل برای حذف قسمتهای اضافی و نازک کردن بافتهای نرم انجام میگیرد.
ممکن است بعد از پیوند، بیمار خونریزی داشته باشد. در صورتی که این خونریزی طولانی شود، میتواند نشاندهنده باز شدن بخیهها باشد.
پیوند لثه برای درمان تحلیل لثه کاربرد داشته و برای جلوگیری از افزایش آسیب دیدگی آن بسیار موثر است. اما در صورت عدم توجه و رسیدگی به دهان و دندان، امکان برگشت این عارضه وجود دارد. برای مراقبت بعد از پیوند لثه اقدامات زیر را انجام دهید: