معایب کش ارتودنسی

وجود کش ارتودنسی در زمان غذا خوردن به خصوص غذا‌هایی که به جویدن نیاز دارند، می‌تواند مشکلاتی را برایتان ایجاد نماید.دندانپزشک زن در رشت در ادامه به برخی از معایب آنها اشاره شده است:

  1. ایجاد ناراحتی برای بیمار با توجه به اینکه بیمار به وجود چنین کش‌هایی در دهان عادت ندارد، ممکن است در روزهای ابتدایی کمی آزرده باشد. این نکته را هم مد نظر قرار دهید که کش‌های ارتودنسی، نیروی بیشتری نسبت به بریس‌ها به فک و دندان وارد می‌کنند. این یعنی احتمالا بیمار کمی احساس درد در حین انجام حرکات مختلف دهان داشته باشد.
  2. احتمال پاره شدن کش گاهی ممکن است به دلیل اعمال نیروی زیاد به کش و یا استفاده بیش از اندازه از آن، کش پاره شود.
  3. آلرژی برخی از بیماران ممکن است به ترکیبات به کار گرفته شده در ساختار این کش‌ها حساسیت داشته باشند.

مراقبت و نگهداری از کش ارتودنسی


بعد از نصب کش‌های ارتودنسی لازم است تا برخی نکات را رعایت نمایید که در زیر آنها را برای شما شرح می‌دهیم:

  1. در ابتدا که از کش‌ها استفاده می‌کنید، ممکن است درد و ناراحتی آزار دهنده‌ای را احساس کنید. اما نگران آن نباشید، زیرا در صورتی که از کش‌ها به شکل مستمر استفاده کنید، بعد از چند روز به وجود آنها در دهان خود عادت می‌کنید.
  2. بعد از چند ساعت پس از نصب کش‌ها در دهان، قدرت اولیه و خاصیت ارتجاعی آنها کاهش می‌یابد، بنابراین لازم است تا در طی روز، ۳ و یا ۴ بار کش‌ها را تعویض نمایید.
  3. بهداشت دهان و دندان خود را به درستی رعایت کرده و سعی کنید پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
  4. برای نصب کش‌ها سهل انگاری نکنید و در تمام مدت زمانی که دندانپزشک استفاده از کش‌ها را به شما توصیه کرده است، به دستورالعمل‌ها عمل کنید.
  5. زمانی که کش پاره و یا حتی شل شد، حتما آن را تعویض نمایید.

سوالات متداول

  1. زندگی روزمره با وجود کش‌های ارتودنسی به چه صورت است؟

    اگر شما هم در دوره درمان ارتودنسی خود باید از کش‌های ارتودنسی استفاده کنید، باید بدانید که با وجود سختی‌هایی که این کش‌ها برای شما دارند، اما برای به دست آوردن نتیجه مطلوب درمانی، استفاده از آنها ضروری است.
    پس باید به خوبی از آنها نگهداری کنید و به طور منظم مطابق با دستورالعمل‌های دندانپزشک خود عمل نمایید. همچنین در زمان غذا خوردن باید آگاه باشید که این کش‌ها در دهان شما قرار دارند.

  2. مواد سازنده کش‌های ارتودنسی چه هستند؟

    کش‌های ارتودنسی از دو جنس لاتکسی و غیر لاتکسی بوده که نوع لاتکسی آن کارایی و استفاده بیشتری دارد. البته اگر فردی به کش‌های لاتکسی حساسیت داشته باشد، می‌تواند به راحتی از نوع دیگر آن برای درمان بهره مند شود. معمولا کش‌های لاتکسی رنگ مایل به زرد دارند.

  3. در صورتی که به طور منظم از کش‌ها استفاده نشود، چه عوارضی در انتظار بیمار است؟

    اگر می‌خواهید که دندان‌ها حرکت موثری داشته باشند، باید به صورت مداوم از آنها استفاده کنید. اگر برای استفاده از کش‌ها سهل انگاری کنید، احتمال بازگشت دندان‌ها به موقعیت قبلی وجود دارد.
    برخی اوقات دندانپزشک استفاده از کش‌ها را تنها در شب توصیه می‌کند. بنابراین توجه کنید که برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر و جلوگیری از هزینه‌های مجدد، دستورالعمل‌های دندانپزشک خود را به درستی انجام دهید.

  4. آیا استفاده از کش ارتودنسی درد غیر قابل تحملی را به همراه دارد؟

    به طور کلی وجود هرگونه شی خارجی در دهان خصوصا در روز‌های ابتدایی درد و ناراحتی برای بیمار به همراه خواهد داشت که این موضوع طبیعی است. احتمالا استفاده از کش‌های ارتودنسی نیز همانند دیگر دستگاه‌های ارتودنسی در روز‌های اول، کمی‌آزار دهنده خواهد بود.
    بعد از چند روز استفاده مداوم از کش‌های ارتودنسی، بیمار به آن عادت کرده و درد آن به هیچ عنوان غیر قابل تحمل نخواهد بود.

  5. آیا استفاده از کش‌ها در ارتودنسی متحرک نیز امکان پذیر است؟

    خیر. استفاده از کش‌های ارتودنسی شرایط خاصی به همراه دارد که باید گفت حتی برای تمام انواع ارتودنسی ثابت نیز، نمی‌توان از کش ارتودنسی استفاده کرد.

  6.  مدت زمان استفاده از کش‌های ارتودنسی چقدر است؟

    به طور کلی مدت زمان استفاده از کش‌های ارتودنسی را دندانپزشک متخصص با توجه به روند درمان تعیین می‌کند که معمولا این مدت زمان بین چند هفته تا چند ماه است.

  7. نحوه استفاده از کش ارتودنسی به چه صورت است؟

    بررسی‌های لازم، کش مناسب را به شما خواهد داد و نحوه استفاده از آن و همچنین شرایط آن را به طور کامل برایتان شرح می‌دهد. توجه داشته باشید که دقیقا تعداد توصیه شده توسط دندانپزشک را استفاده نمایید. تصور نکنید اگر تعداد بیشتری کش را روی دندان‌های خود نصب کنید، روند درمان خود را سریع‌تر پیش می‌برید. این کار ممکن است عواقب بسیار بدی به دنبال داشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد