بن ماری جوش ۸ خانه

بن ماری جوش یا حمام آب گرم وسیله ای است که کاربرد گسترده ای در آزمایشگاه های مختلف شامل آزمایشگاه های موجود در مراکز تحقیقاتی، کلینیکی، آموزشی، صنایع غذایی و فاضلاب دارد.هود لامینار  این وسیله به منظور انجام تست های سرولوژیک، آگلوتیناسیون، بیوشیمی، تست های دارویی و حتی به منظور انجام مراحل انکوباسیون صنعتی، مورد استفاده قرار می گیرد. 

از بن ماری جوش به منظور گرم کردن معرف ها و ذوب کردن نمونه ها نیز استفاده می شود. این کار با استفاده از حرارت غیر مستقیم انجام می شود. در واقع المنت های داخل دستگاه، آب را تا دمای مشخص گرم می کنند. آب به طور یکنواخت گرما را به نمونه ها انتقال می دهد.

 

محدوده دمایی بن ماری ها که به طور طبیعی و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد از دمای اتاق تا 100 درجه سانتی گراد می بایست باشد. لازم به ذکر است که بن ماری های قادر به تولید دمای 100 درجه سانتیگراد، دارای یک پوشش با ویژگی های خاص هستند. اغلب بن ماری ها دارای محفظه ای به گنجایش 2 تا 3 لیتر هستند.

بن ماری های دستگاه هایی بسیار مهم در آزمایشگاه های شیمی، میکروبی و زیست شناسی هستند.

برای ایجاد دمای بالا تر از 100 درجه سانتی گراد استفاده از حمام آب گرم آزمایشگاهی صحیح نیست. در چنین شرایطی می توان از حمام روغن یا شن استفاده کرد.

ویژگی های بن ماری جوش

  • اصلی ترین تفاوت بن ماری جوش و سرولوژی این است که بن ماری جوش چند خانه دارد. در صورتی که بن ماری سرولوژی از یک مخزن تشکیل شده است.
  • خانه های بن ماری جوش برای قرار دادن انواع ظروف آزمایشگاهی مناسب است. می توان با استفاده از حلقه های تبدیل که در شکل مشاهده می کنید، سایز مناسب هر ظرف آزمایشگاهی را ایجاد کرد.
  • دمای آب در تمام نقاط یکسان است.
  • این دستگاه از یک منبع دو جداره از جنس استیل مقاوم و ضد زنگ ساخته شده است. بنابراین می تواند جلوی هدر رفت دما را بگیرد.

نکاتی که باید هنگام کار با بن ماری رعایت شود

  • از کار کردن با بن ماری در محیط هایی که دارای مواد قابل اشتعال و احتراق هستند، خودداری شود.
  • بن ماری را باید به پریز برقی که دارای سیم اتصال به زمین است، وصل کرد.
  • در هنگام کار با بنماری باید از وسایل حفاظتی استفاده کرد. بن ماری ها دارای رزیستورهایی هستند که در صورت لمس حتی در طی یک زمان خاص پس از خاموش کردن دستگاه می توانند موجب سوختگی شوند.
  • برای کار با موادی که تولید بخار می کنند باید بن ماری را در زیر هود یا در ناحیه ای که دارای تهویه مطلوبی است، قرار داد. باید به خاطر داشت که در صورت تماس دست یا بدن با مایعات درون محفظه تانک بن ماری، احتمال ایجاد سوختگی وجود دارد.
  • بن ماری ها به گونه ای طراحی شده اند که محفظه تانک آن ها باید از مایعات پر شود. در صورتی که محفظه تانک بن ماری خالی باشد، دمای آن می تواند بسیار افزایش یابد.
  • در صورتی که هر کدام از سیستم های کنترلی بن ماری (کنترل دما، کنترل دمای هشدار) معیوب بود، از کار کردن با آن خودداری شود.

نکاتی که باید برای نگهداری صحیح از دستگاه بن ماری بدانید

 

  • از قرار دادن دستگاه در مجاورت جریان هوا خودداری شود. در این حالت درجه حرارت تغییر می کند.
  • آب درون مخزن را حداقل هفته ای یک بار عوض کنید تا از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری شود.
  • برای جلوگیری از رسوب املاح در دستگاه باید از آب مقطر استفاده گردد.
  • اگر دستگاه دچار رسوب شد، ابتدا باید آن را با اسید رقیق (محلول اسیدکلریدریک دو نرمال) شست و شو داده سپس سریع و به طور کامل با آب شسته شود.
  • https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a7%d8%aa%d9%88%da%a9%d9%84%d8%a7%d9%88/

  • با توجه به اینکه داغ شدن بیش از حد به علت خشک شدن بن ماری ، موجب آسیب دیدن دستگاه می شود باید به حداقل حجم آب موردنیاز جهت حفظ کارکرد مطلوب دستگاه توجه نمود.
  • سطح آب درون مخزن را قبل از استفاده بررسی کنید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد