مواد آمالگام دندانی از ترکیبی از فلزات شامل جیوه، نقره، قلع و مس ساخته میشود.متخصص ایمپلنت در رشت آلیاژ آمالگام گاهی به عنوان پر کننده نقرهای دندان نیز توصیف میگردد.
جالب است بدانید ماده آمالگام بیش از ۱۰۰ سال است که توسط دندانپزشکان استفاده میشود، زیرا ماندگاری طولانیتری دارد و نسبت به سایر مواد پرکننده ارزانتر است.
اگرچه آمالگام دندانی یک ماده دندانپزشکی ایمن و رایج است، اما ممکن است در مورد محتوای جیوه آن کمی نگرانی داشته باشید. دانستن این نکته مهم است که جیوه وقتی با سایر فلزات ترکیب میشود، مادهای امن و پایدار را تشکیل میدهد. در واقع مضرات جیوه زمانی که به عنوان آلیاز در دهان به کار میرود، از بین میروند.
از سال ۲۰۱۷، FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) بیان کرده است که پر کردن دندان با آمالگام برای بزرگسالان و کودکان شش سال به بالا بیخطر است.
انجمن دندانپزشکی آمریکا، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده و سازمان بهداشت جهانی همگی توافق دارند که بر اساس شواهد علمی گسترده، آمالگام دندانی یک ماده پرکننده حفره ایمن و مؤثر است.
ممکن است این سؤال برای شما نیز ایجاد شده باشد. باید بدانید مقادیر کم جیوه که در آمالگام استفاده میشود، به انعطاف پذیری مواد پرکننده کمک میکند.
هنگامی که جیوه با یک پودر آلیاژ مخلوط میشود، ترکیبی بسیار نرم ایجاد میکند تا روی دندان فشار بیاورد.
مزیت دیگر این است که به سرعت سفت میشود و میتواند نیروهای گاز گرفتن و جویدن را طی سالیان متمادی تحمل کند.
انواع آمالگام دندان ویژگیها و میزان متفاوتی از ترکیبات مختلف را دارند. در ادامه شما را با مواد به کار رفته در این نوع پر کننده بیشتر آشنا میکنیم:
این ماده پر کننده دندان مورد تأیید سازمانهای زیر است:
آمالگام در سال ۱۸۱۲ توسط یک شیمیدان انگلیسی شناخته شده و در سال ۱۸۳۳ به تمام جهانیان معرفی شده است.
آمالگام در سال ۱۸۲۶ در فرانسه رایج شد، اما در حوالی دهه ۱۸۴۰ طلا، نقره و پلاتین قلع بر آمالگام ترجیح داده میشد.