در ارتودنسی ثابت، بیمار توانایی خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان خود را ندارد، به همین جهت به این نام معروف شده است.متخصص لمینت دندان رشت در این روش، متخصص ارتودنسی دستگاه ارتودنسی را به شکل نگین هایی به نام براکت بر روی دندان می چسباند. طول درمان این روش ارتودنسی حدود ۲ سال می باشد که با توجه به شدت ناهنجاری بیمار متغیر است و می تواند بیشتر شود. از جمله مواردی که برای این درمان مورد توجه افراد و متخصص ارتودنسی قرار می گیرد، نوع ارتودنسی ثابت و به کارگیری آن برای دو فک می باشد. ارتودنسی ثابت توانایی بالایی در درمان فاصله بین دندان ها و ناهماهنگی شدید دندان ها دارد. ارتودنسی ثابت از جمله روش های درمانی و زیبایی دندان است که تا به امروز تغییرات بسیار خوبی داشته است.
تمام افراد در هر سنی قادر به استفاده از ارتودنسی ثابت می باشند، زیرا این روش قادر به رفع ناهنجاری های شدید دندانی بدون محدودیت سنی می باشد. اگر درمان ارتودنسی در سنین پایین تر شروع شود، دوره درمان راحت تر و سریع تر سپری خواهد شد.
درمان ارتودنسی ثابت حدود ۲ سال زمان می برد، اما با توجه به شدت ناهنجاری افراد، این زمان ممکن است کمتر و یا بیشتر شود.
عوامل بسیاری بر هزینه ارتودنسی دندان تاثیر می گذارند، شدت ناهنجاری دندان ها، نوع درمان، موقعیت جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی، سن، مدت زمان درمان، بیمه، انتظار بیمار و هزینه های جانبی همگی بر هزینه نهایی ارتودنسی تاثیر دارند. ارتودنسی ثابت کامل ترین و رایج ترین درمان ارتودنسی می باشد که از ابزاری مانند سیم، نوار و براکت ها استفاده می شود. هزینه ارتودنسی در این روش برای یک فک تقریبا بین ۴ الی ۵ میلیون تومان می باشد.
در این قسمت قصد داریم تا شما را با مزایای این روش آشنا نماییم. فواید و مزایای ارتودنسی ثابت عبارتند از:
هدف از ارتودنسی ثابت دندان، رفع ناهماهنگی دندان ها، حرکت دندان ها در جهت مناسب، اصلاح وضعیت فک ها، تنظیم دندان های شلوغ و دست یافتن به بهترین جایگاه دندانی می باشد. در طی درمان ارتودنسی ثابت، متخصص ارتودنسی براکت ها را بر روی دندان می چسباند و یک سیم را به کمک کش های ظریفی از درون آن ها عبور می دهد. کش ها در هر جلسه ویزیت عوض می شوند ولی در رابطه با سیم ها این امکان وجود دارد که نیازی به تعویض آن ها در هر جلسه نباشد. همچنین وجود براکت ها بر روی دندان ها تا انتهای درمان ثابت می باشد.
ارتودنسی ثابت به چند روش انجام می گیرد که عبارتند از :
روش دیمون، یکی از جدیدترین روش های درمان ارتودنسی می باشد. در ارتودنسی ثابت سیم به کمک کش های ظریفی به براکت ها وصل می شود، اما در ارتودنسی دیمون براکت ها دارای قابلیت باز و بسته شدن کشویی می باشند. به دلیل اینکه در این روش نیازی به وجود کش های کوچک نیست، تمیز کردن اطراف سیم و براکت ها برای بیمار راحت تر است که به همین جهت احتمال بروز بیماری ها کاهش می یابد.
استفاده از براکت های فلزی از بهترین روش های درمانی ارتودنسی می باشد که حتی امروزه بسیار کاربرد دارد. جنس براکت ها فولاد ضد زنگ و یا همان فلز است که متخصص ارتودنسی با ابزار های مخصوص، آن ها را روی دندان ها می چسباند.
این نوع براکت ها شبیه به بریس های فلزی هستند، اما در این روش به جای براکت و سیم های فلزی، سیم و براکت های شفاف استفاده می گردد. به دلیل اینکه بسیاری از افراد تمایل به مورد توجه قرار گرفتن درمان ارتودنسی خود ندارند، این روش بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
برای افرادی که دوست ندارند دیگران متوجه درمان ارتودنسی آن ها شوند، این روش انتخاب مناسبی می باشد و در واقع نوعی ارتودنسی پنهان می باشد. در این روش براکت ها در سطح پشتی دندان ها نصب می شوند، برخلاف ارتودنسی معمولی که براکت ها بر سطح جلویی دندان ها قرار می گیرند. به همین خاطر بسیاری از بزرگسالان که قصد انجام ارتودنسی دارند، به دلیل اینکه تمایل دارند اطرافیان متوجه درمان آن ها نشوند، ارتودنسی لینگوال درونی را انتخاب می کنند.