پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری

از آنجاییکه همواره پیشگیری بهتر از درمان است و خانم های باردار در طول دوره بارداری با ممنوعیت های دارویی مواجه هستند،متخصص لمینت دندان رشت  در این قسمت قصد داریم راهکارهایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آنها از بروز مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری پیشگیری نمایید.

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    به عنوان اولین و اصلی ترین کاری که باید انجام دهید، رعایت بهداشت دهان و دندان را توصیه می کنیم که از بسیاری از مشکلات و بیماری های دهان و دندان و بروز عفونت های دندان جلوگیری می نماید. برنامه بهداشت فردی را در طول زندگی به ویژه دوره بارداری به طور جدی پیگیری نمایید تا دندان هایی سالم و دهانی خوشبو داشته باشید. به طور کلی توصیه می شود پس از هر وعده غذایی حتما مسواک بزنید و روزانه دوبار از نخ دندان استفاده نمایید.

  2. اجتناب از مواد غذایی با قند بالا

    خوردن شیرینی و کلیه مواد قندی، فضای دهان را اسیدی می کند. اسیدی شدن فضای دهان و بزاق، اصلی ترین عامل پوسیدگی دندان ها محسوب می شود. پس در دوره بارداری که دندان ها آسیب پذیرتر هستند، حتی الامکان از مصرف مواد قندی خودداری نمایید. در صورتی که میل شدید به شیرینی و مواد قندی دارید، حتما بلافاصله پس از مصرف مواد قندی دندان های خود را مسواک بزنید تا فضای دهان شما اسیدی باقی نماند.

  3. چکاپ منظم و مراجعه به دندانپزشک

    در دوره بارداری لازم است به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا پزشک دندان های شما را معاینه نماید. در این صورت علاوه بر اینکه می توانید احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان به ویژه عفونت ها را کاهش دهید، در صورت بروز مشکل به سرعت آن را رفع می کنید و با مشکلات جدی تر و پیچیده تر رو به رو نخواهید شد. به عنوان مثال در صورت آغاز پوسیدگی دندان، پزشک به سرعت شما را مطلع می سازد و با رعایت دقیق تر نکات بهداشتی و نهایتاً یک بار جرم گیری مشکل حل می شود و به درمان های عمیق تر مثل عصب کشی و درمان ریشه نیاز پیدا نمی کنید.
    توصیه می شود در دوره بارداری باید مراقبت های ویژه ای را به عمل بیاورید تا بتوانید از خود و جنین به درستی محافظت نمایید و دوره بارداری را با سهولت به پایان برسانید. توجه داشته باشید که در صورت بروز موارد غیرعادی در دهان و دندان خود به سرعت به دندانپزشک مراجعه نمایید. درمان های به موقع دندانپزشکی می تواند از بروز مشکلات سخت تر و پیچیده تر جلوگیری نماید.

  4. هر روز دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید و نخ دندان تمیز کنید

    روزانه دو مرتبه دندان های خود را با مسواک نرم و خمیر دندان بشویید. از نخ دندان برای خارج کردن مواد غذایی جا مانده بین دندان ها استفاده نمایید و استفاده از دهان شویه را از یاد نبرید. در مورد دهانشویه حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید. استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان می تواند خطر ابتلا به بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها را به طور چشم گیری کاهش دهد.

  5. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید

    استفاده از مواد غذایی سالم و داشتن یک برنامه غذایی صحیح نه تنها به رشد و سلامت جنین شما کمک می کند، بلکه سلامتی دستگاه گوارش و دهان و دندان های شما را نیز تضمین می نماید. از سومین ماه تا ششمین ماه بارداری جنین در حال تکامل و شکل گیری است. لازم است در این دوران از مواد غذایی مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین A و C و D استفاده نمایید. این مواد به سالم ماندن دندان ها و استخوان های مادر و جنین کمک زیادی می کند. کلسیم می تواند از پوک شدن دندان ها و استخوان های مادر و جنین جلوگیری نموده و آنها را استحکام بخشد. البته یادآوری می کنیم که برای مصرف هریک از این مواد غذایی و مقدار مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

  6. در دوره بارداری کلسیم بیشتری مصرف نمایید

    از آنجاییکه عامل اصلی سازنده استخوان ها و دندان، کلسیم است، در دوره بارداری به مقدار بیشتری از این ماده غذایی نیاز دارید. لازم است مصرف مواد لبنی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این صورت دندان ها و استخوان های سالم تری خواهید داشت. همچنین تراکم استخوان های شما حفظ می شود و در سنین بالاتر دچار پوکی استخوان نخواهید شد. اصلی ترین منبع کلسیم می تواند مواد غذایی زیر باشد:

    • شیر
    • پنیر
    • دوغ
    • ماست
    • شیر سویای غنی از کلسیم

جمع بندی نکات بهداشت دهان و دندان در بارداری

اگر بخواهیم نکات گفته شده در زمینه بهداشت دهان و دندان در دوره بارداری را جمع بندی نماییم، باید بگوییم موارد زیر در واقع اصلی ترین نکاتی هستند که یک مادر در دوره بارداری باید رعایت کند تا دندان های سالم تری داشته باشد و با مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری مواجه نشود. همچنین جنین سالمی را به دنیا بیاورد و به زایمان زودرس و دیگر مسائلی که سلامت جنین را با خطر مواجه می سازد دچار نشود.

  • روزانه دوبار دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک کنید و از نخ دندان استفاده نمایید.
  • با مشورت و هماهنگی با دندانپزشک خود از دهان شویه فاقد الکل استفاده نمایید.
  • در صورتی که در هنگام صبح دچار حالت تهوع می شوید، دهان خود را با آب بشویید و یا مسواک بزنید. همچنین اگر خمیر دندان شما باعث ایجاد حالت تهوع می شود آن را عوض کنید و از دندانپرشک بخواهید خمیر دندان دیگری را به شما معرفی نماید. تهوع باعث اسیدی شدن فضای دهان و بزاق شما می شود و زمینه ساز پوسیدگی دندان ها و بیماریهای لثه است.
  • به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید و تحت نظر باشید تا در صورت بروز مشکل به سرعت آن را درمان نمایید. به یاد داشته باشید که تغییرات هورمونی می تواند شما را در معرض بروز مشکلات بیشتری قرار دهد که با چکاپ منظم می توانید از آنها آگاه شوید.
  • در زمان مراجعه به پزشک حتما وضعیت بارداری و ماه بارداری خود را اطلاع دهید و همچنین در صورتی که دارو مصرف می کنید دندانپزشک خود را در جریان بگذارید.
  • درمان های غیرضروری و زیبایی دندانپزشکی خود را به بعد از زایمان موکول کنید.
  • بهتر است کلیه درمان های دندانپزشکی برای خانم های باردار در سه ماهه دوم بارداری انجام شود.
  • رژیم غذای متعادلی داشته باشید و در مصرف غذاها و خوراکی های مختلف زیاده روی نکنید.
  • https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
  • مصرف شیرینی را در صورت امکان به حداقل برسانید و در صورت مصرف شیرینی حتما بلافاصله مسواک بزنید، چرا که خوردن شیرینی دهان شما را اسیدی می کند و زمینه ساز پوسیدگی دندان ها می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد