آون آزمایشگاهی یکی از دستگاه های گرمایشی آزمایشگاه ها است. قیمت هود لامینار این دستگاه می تواند در هر آزمایشگاه چندین کاربرد متفاوت داشته باشد. خشک کردن و استریلیزاسیون با گرمای خشک از مهم ترین و رایج ترین کاربرد های آون آزمایشگاهی هستند. با توجه به این که اکثر آزمایشگاه ها از این دستگاه استفاده می کنند، کاربران باید با نحوه کار، رفع عیب و کالیبراسیون آون آزمایشگاهی کاملا آشنایی داشته باشند.
کالیبراسیون آون ازمایشگاهی مانند کالیبراسیون سایر تجهیزات اندازه گیری و دستگاه های آزمایشگاهی بسیار مهم و تاثیر گزار در نتایج است. مهم ترین دلیل انجام کالیبراسیون دوره ای آون آزمایشگاهی این است که دقت دمایی داخل محفظه آون در طول زمان استفاده از آن حفظ شود.
در حال حاضر آون ها مجهز به ترموستات هایی هستند که به صورت فیزیکی کار می کنند. در حقیقت ترموستات به یک سنسور دمایی متصل است. با تنظیم دما آون و تشخیص این سنسور ترموستات عمل می کند. این ترموستات در اثر استفاده های مکرر تحت فشار قرار می گیرد. این فشار باعث ایجاد انحراف هایی روی ترموستات می شود. در نتیجه این اتفاق نمی توان انتظار داشت که دستگاه همچنان دقت دمایی بالایی داشته باشد. هنگامی که سنسور نیز دقیق نباشد، دمایی که آون ایجاد می کند نادرست خواهد بود. این اتفاق در آزمایش ها و نتایج آن ها تاثیر می گذارد.
کالیبره کردن آون آزمایشگاهی بسیار ساده است و تمام کاربران آزمایشگاه به راحتی می توانند عملیات کالیبراسیون را انجام دهند. کالیبراسیون این دستگاه با مقایسه دمای تنظیم شده آون و دمای واقعی داخل محفظه انجام می شود. در واقع کاربر دمای آون را روی عدد خاصی تنظیم می کند. سپس با استفاده از ترمرمتر استاندارد و کالیبره دمای داخل آون را اندازه گیری می کند.
برای کالیبره کردن باید آون را از حدود 1 ساعت قبل روشن کنید تا دما ثابت شود. هنگام کالیبراسیون دمای محیط آزمایشگاه باید حدود 25 درجه سانتی گراد و سطح رطوبت بین 30% تا 50% باشد.