درصورتیکه دندان عقل نهفته در نسج سخت و نرم وجود داشته باشد موجب صدمه دیدن سلامت و زیبایی سایر دندانها نیز میشود.ایمپلنت دندان در رشت به همین دلیل باید حتما دندان جراحی و از دهان خارج شود. معمولا دندان عقل باعث میشود که دندانها به هم فشرده و کج و در هم رفته شوند. این اتفاق نه تنها زیبایی دندانها را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه موجب سخت شدن رعایت نظافت و تمیزی دندانها میشود.
در برخی از مواقع که به هم ریختگی دندانها به دلیل وجود دندان عقل نهفته رخ داده باشد فرد به ارتودنسی نیاز دارد. به این ترتیب میتوان از پوسیدگی دندان عقل و دندانهای مجاور و بیماریهای لثهای جلوگیری نمود. در موارد بسیار حاد دندان عقل نهفته میتواند موجب کیست، تومور دندانی، دردهای شدید به دلیل آبسه دندانی برای فرد شود. با توجه به این عوارض جراحی نسج سخت برای سلامتی فرد کاملا الزامی است.
در حالت کلی به بافت دندان نسج میگویند، نسج نرم همان بافتهای نرم اطراف دندان یا به عبارتی لثه هستند. نسج سخت نیز شامل بافت استخوانی بوده که ریشه دندان در آن مستحکم شده است. در نسج نرم در صورتی نهفتگی رخ میدهد که تاج دندان عقل از لثه خارج شده و قابل مشاهده باشد اما مابقی دندان همچنان در لثه وجود داشته باشد. ولی در نسج سخت، دندان کاملا در استخوان فک نهفته است و قابل مشاهده نیست. معمولا نا کافی بودن فضای دهان برای رشد دندانها موجب این نهفتگی و نیاز دندان به جراحی میشود.
مسیر رویش نامناسب دندان، سخت بودن مسیر رویش دندان و کمبود فضا در قوس دندانی از جمله دلایلی است که موجب نهفتگی دندان و گاها جراحی نسج سخت و نرم میشود. موضوع کمبود فضای سقف دهان در اکثر مواقع به دوران کودکی افراد مربوط میشود. هنگام افتادن دندانهای شیری بینظمی که در رویش سایر دندانها اتفاق میافتد موجب نبودن فضای کافی در قوس دهان میشود. از طرفی دندانهای نیش در فک بالا نیز پروسه رویش طولانیتری دارند که این مسئله نیز موجب ایجاد بینظمی و نهفتگی دندانها خواهد شد.
هنگامی که تاج دندان به دلایل مختلفی از بین رود، باید ریشه از نسج دندان خارج شود. در برخی مواقع برای خارج کردن ریشه باید مقداری از بافت لثه باز شود تا ریشه به راحتی خارج گردد، که به آن جراحی نسج نرم میگویند.
اما درصورتیکه ریشه دندان، موجب درگیر شدن نسج سخت یا استخوان دندان شده باشد، برای خارج کردن ریشه از نسج سخت دندانپزشک باید وارد نسج سخت شود و جراحی را انجام دهد. پس از جراحی لثه بخیه شده و بعد از گذشت چند روز باید بخیه خارج گردد. این جراحیهای دندان سرپایی و بدون درد هستند.
جراحی در نسج سخت و خارج کردن دندان عقل نهفته بسیار دشوار است و در برخی مواقع نیاز است که این جراحی با حضور جراح فک و صورت و جراح دندانپزشک انجام شود. در این پروسه برای خارج کردن دندان عقل، برشی در ناحیه مربوطه زده میشود و بعد از برداشتن استخوانهای دور دندان، دندان تقسیم شده و برش زده میشود تا کاملا خارج شود. پس از جراحی بیمار باید حتما چند ساعت گاز را بر روی دندان خود نگهدارد و از صحبت کردن بپرهیزد و در محل بیرونی جراحی از کمپرس یخ استفاده کند تا پروسه درمانی با کمترین درد و ناراحتی ممکن و در بازه زمانی کوتاهتری طی شود.
اگر جراحی در نسج سخت انجام نشود و افراد از انجام آن بپرهیزند، موجب ایجاد بهم ریختگی در دندانها خواهد شد و مشکلات مختلفی را برای بیمار به وجود میآورد. وجود بهم ریختگی در دندانها مراقبت از آنها را خیلی دشوارتر خواهد کرد، بهطوریکه رعایت بهداشت دهان و دهان با مشکلاتی مواجه شده و به هم چسبیدگی دندانها مانع از تمیز کردن کامل آنها میشود.
در اکثر مواقع نیز عدم جراحی نسج و بینظمی دندانها موجب میشود که فرد به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشد و مجبور به صرف هزینه و زمان زیادی برای درمان شود. بنابراین با توجه به این مشکلات پیشنهاد میکنیم درصورتیکه دندانپزشک انجام جراحی در نسج سخت و یا نرم را تجویز نموده هرگز آن را به وقت دیگری موکول نکنید و در اسرع وقت برای درمان اقدام کنید تا از به وجود آمدن مشکلات حادتر جلوگیری کنید.
هزینه جراحی نسج سخت
میزان هزینه جراحی در نسج سخت و نسج نرم یکسان نیست، زیرا پروسه جراحی دندان عقل در نسج نرم خیلی سادهتر از نسج سخت است، در نتیجه هزینه کمتری نیز خواهد داشت. جراحی دندان در نسج سخت به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد و درصورتیکه به خوبی رعایت نشود میتواند خطر عفونت و درد خیلی افزایش یابد.