اموزش سئو سایت فروشگاهی با توجه به طولانی بودن مقاله، پیشنهاد میکنم قبل از شروع یا یک قلم و کاغذ در کنار خودتان قرار بدهید یا حداقل این مقاله را در بوکمارک های مرورگرتان ذخیره کنید تا در آینده راحت به آن دسترسی داشته باشید. خب شروع کنیم:
همیشه در تمامی دوره های آموزشی فرین آکادمی هم گفته ام: ((تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهم ترین فرآیندها در سئو هر نوع وب سایتی است.))
در این فرآیند در واقع باید به دنبال کلمات کلیدی که مخاطبان در حوزه فعالیت شما جستجو میکنند بگردید و آنها را پیدا کنید. اما چطور؟ اجازه بدهید به جای توضیح دادن، عملی جلو برویم:
ابتدا یک فایل متنی برای خودتان در رایانه باز کنید. مثلا یک فایل word یا حتی notepad ویندوز. سپس تمامی کلمات کلیدی اصلی مرتبط به کسب و کارتان را بنویسید. مثلا در حوزه خرید موبایل، اینها کلمات اصلی هستند:
به زبان دیگر اینها کلمات دانه و در واقع ریشه همان کلماتی هستند که مخاطبان برای رسیدن به کسب و کاری مثل کسب و کار شما جستجوی شان میکنند.
اگر هنوز نمیدانید چه کلماتی انتخاب کنید، به سراغ سایت رقبا رفته، مقالات وبلاگ، صفحات محصول و دسته بندی شان را ببینید و کلمات شان را بردارید.
نکته: اگر تصور کنید تصویر بالا تصویر منو سایت رقیب شماست، کلمات دانه صرفا آن کلماتی هستند که میخواهید مخاطبانش به سایت شما بیایند. این یعنی مثلا اگر در حوزه گیمینگ محصولی ندارید، کلماتی مثل صندلی گیمینگ و میز گیمینگ برای شما مناسب نیستند.
بعد از این وارد سایت keywordtool شوید. در این سایت شما هر کدام از این کلمات دانه را که جستجو کنید، یک سری کلمات مرتبط جستجو شده توسط کاربران به شما نمایش داده میشود. مثلا تصویر پایین را ببینید:
همانطور که مشاهده میکنید، الان ابزار به من میگوید که پیرامون کلمه هدست، این کلمات جستجو شده. بعد از این، در خود سایت و به کمک گزینه ای که در پایین صفحه مشخص است (Export Excel) یک فایل اکسل از تمامی کلمات میگیرم. حالا کلمه بعدی را جستجو میکنم و دوباره یک فایل اکسل میگیرم. در نهایت باید چیزی بین 5 تا چندین فایل اکسل داشته باشم که هر کدام هم شامل چندین کلمه کلیدی هستند.
الان شما بیشتر از 100 کلمه کلیدی دارید که باید سایت تان را روی آنها سئو کرده و به صفحه اول برسانید. اما خب چند نکته بسیار مهم وجود دارد که باید قبل از شروع به آنها توجه کنید.
1. دسته بندی کردن کلمات
میدانم خیلی سخت به نظر می آید، اما یکی از اقدامات مهم در تحقیق کلمات کلیدی، دسته بندی کردن کلمات است. در این مرحله باید همه کلماتی که با هم مترادف و هم معنی هستند را دسته بندی کرده و یکجا، در یک فایل اکسل یا حتی نوت پد قرار بدهید.مثلا کلمه خرید موبایل و خرید گوشی هر دو مترادف هستند بنابراین قرار نیست روی هر کدام یک صفحه داشته باشیم، بلکه باید هر 2 را در یک صفحه سئو کنیم. علاوه بر این اگر فکر میکنید چند کلمه در عین مترادف نبودن باز هم میتوانند در یک صفحه سئو شوند، باز هم در یک صفحه قرارشان بدهید. مثلا کلمه خرید موبایل و موبایل هر 2 میتوانند در یک صفحه سئو شوند.
2. انتخاب کلمات کم رقابت
نکته بعدی؛ اگر سایت تان تازه کار است و قدرت سئو کمی دارد، پیشنهاد میکنم برای شروع لیست کلمات کم رقابت و طولانی را در بیاورید. منظور کلماتی است که بیشتر از 3 الی 5 کلمه در آنها قرار دارد.
مثلا کلمه خرید موبایل ارزان سامسونگ! این در واقع یک کلمه کلیدی لانگ تیل یا همان دم دراز بوده و رقابت کمتری روی آن نسبت به کلماتی مثل خرید موبایل وجود دارد. پس حداقل 30 تا 50 کلمه کم رقابت را پیدا کنید تا حین تولید محتوا آنها را در اولویت قرار بدهید. به این ترتیب در مدت کوتاهی یک بازدید اندک از طریق این کلمات به سایت تان جذب کرده و علاوه بر شروع فرآیند کسب درآمد، قدرت سئو سایت هم بیشتر میشود.
3. حذف کلمات نامناسب
و در نهایت کلماتی که به نظرتان سئو شدن روی آنها برای تان توجیهی ندارد را از میان کلمات درون فایل اکسل حذف کنید. مثلا کلمات ساعت موبایلی، موبایل جیبی و… که نه محصولات شان را موجود دارید و نه میخواهید مخاطبانش را به سایت تان دعوت کنید. اینها کلمات نامناسب بوده و باید حذف شان کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله آموزش سئو رایگان را نیز حتما مطالعه نمایید.
ببینید، قطعا این مقاله محدودیت زیادی دارد و اجازه نمیدهد به طور کامل معنی استراتژی سئو را به شما توضیح بدهم. اما خب در ادامه به طور خلاصه نحوه ساخت یک استراتژی ساده را به شما آموزش خواهم داد.
در استراتژی سئو سایت فروشگاهی که مد نظر دارم، باید مشخص کنید که در آینده چه صفحاتی در سایت ساخته میشود؟ مثلا یک برنامه مناسب اینچنین است:
1. تعیین دسته بندی ها
مخصوصا در سئو فروشگاه های اینترنتی، دسته بندی اهمیت بسیار بسیار زیادی دارد. چراکه خیلی از مخاطبان شما در این سایت ها کلمات کلیدی را برای رسیدن به صفحات دسته بندی جستجو میکنند. مثلا کلمه خرید موبایل یا کلمه خرید موبایل سامسونگ، کلماتی هستند که باید روی آنها با دسته بندی سئو شوید نه با مقاله یا صفحه محصول.
بنابراین در قدم سوم یا با ورود به سایت رقبا و بررسی دسته بندی ها یا با جستجو کلمات کلیدی که پیدا کرده اید یا اصلا با بررسی ذهنی نیاز مخاطب، تعیین کنید که قرار است کدام کلمات روی صفحات دسته بندی محصول سئو شوند؟
2. تعیین صفحات محصول
بعد از صفحات دسته بندی، تعیین کنید چه صفحات محصولی باید در سایت قرار بگیرد؟ دقت کنید، هر چه تعداد محصولات شما بیشتر بوده و محتوای قدرتمندتری در آنها بنویسید، احتمال سئو شدن دسته بندی های تان هم بالاتر میرود. البته این گفته به این معنی نیست که صفحات محصول را بدون دلیل و بدون داشتن موجودی کالا بسازید.
3. تعیین استراتژی وبلاگ
در مرحله بعدی مشخص کنید که تا 3 ماه آینده میخواهید در وبلاگ روی چه کلمات کلیدی محتوا بسازید؟ اگر حال و حوصله انجام کامل تحقیقات کلمات کلیدی را نداشته اید، به سراغ وبلاگ رقبا رفته و کلمه کلیدی مقالات پرمخاطب آنها را دربیاورید و برای تولید محتوا روی آنها برنامه ریزی کنید.
4. تعیین صفحات مهم
بعد از همه اینها، صفحات اصلی سایت که قرار است تا یکی دو سال آینده روی آنها سئو شوید را هم مشخص کنید. مثلا صفحه دسته بندی خرید موبایل، صفحه دسته بندی خرید موبایل آیفون، صفحه مقاله مقایسه آیفون و سامسونگ، صفحه محصول آیفون x و… . اینها در واقع صفحات بسیار رقابت است که احتمالا روی اغلب شان هم سایت دیجی کالا و دیگر رقبای قدرتمندتان رتبه گرفته اند.
بعد از اینکه تمامی مراحل بالا را انجام دادید، به ترتیب:
ساخت صفحات مهم و دسته بندی ها نهایتا بین چند روز تا چند هفته زمان تان را میگیرد. اما خب صفحات محصول و مقاله چیزی است که باید همیشه در حال اضافه کردن شان به سایت باشید.
خب، به مرحله بعدی رسیدیم. تا اینجا کلمات کلیدی وب سایت مان را تعیین کرده و میدانیم قرار است هر کدام را روی چه نوع صفحاتی سئو کنیم. اما یک سوال مهم: هر صفحه را باید چطور سئو کنیم؟ در ادامه به شما توضیح میدهم:
1. سئو مقالات در سایت فروشگاهی
ببینید، به طور کامل در مورد سئو محتوا در یک مقاله جداگانه توضیحات کاملی دادم. اما به طور خلاصه در مقاله هایی که مینویسید این نکات را رعایت کنید:
2. سئو صفحه محصول
خب، صفحات محصول یکی از بخش های مهم در فروشگاه اینترنتی محسوب میشوند. برای سئو کردن این صفحات: