هود آزمایشگاهی چیست؟

در طی مراحل آزمایش و تحقیق، بسیاری از عوامل شیمیایی و بیولوژیکی امکان آزادسازی بخار و قطره های سمی وجود داشته که توسط پرسنل آزمایشگاه قابل استنشاق است.سکوبندی ازمایشگاهی  در حالی که استنشاق برخی از مواد شیمیایی ممکن است کم خطرتر باشد، با این وجود استنشاق مواد مختلف در طول روز می تواند اثر سمی ماندگاری داشته باشد. به همین دلیل استنشاق یک ترکیب شیمیایی یا بیولوییکی اشتباه می تواند باعث آسیب یا بیماری جدی شود.

هود آزمایشگاهی یکی از اصلی ترین تجهیزات یک آزمایشگاه به شمار می رود. این دستگاه با ایجاد مکش، بخار ها و قطرات موجود در کابین را جمع آوری کرده و از طریق فرآیند فیلتراسیون مجددا به گردش هوا باز می گرداند. به این ترتیب هود آزمایشگاهی نقش موثری در جلوگیری از مشکلات تنفسی و افزایش ایمنی دارد.

انواع هود آزمایشگاهی

بسته به نوع کاری که در آزمایشگاه انجام می شود، نیاز به هود ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل طیف گسترده ای از هود وجود داشته که هر کدام متناسب با یک کار یا هدف خاص طراحی شده است در ادامه به معرفی چند مدل پرکاربرد خواهیم پرداخت:

هود آزمایشگاهی شیمیایی

هود آزمایشگاهی شیمیایی یکی از اصلی ترین پایه های آزمایشگاه تحقیق و آموزش است. از هود شیمیایی برای کاهش خطرات ناشی از کار با مواد شیمیایی و حلال های رایج استفاده می‌شود. زیرا هنگام واکنش های شیمیایی بخار و قطرات سمی تولید و در هوا پخش شده که در صورت بلعیدن برای سلامتی انسان مضر بوده و با گذشت زمان ممکن است عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. به این ترتیب هود آزمایشگاهی شیمیایی با فیلتر کردن بخار های سمی، سمیت هوا را از بین برده و باعث ایمنی بیشتر تکنسین ها می‌شود.

هود بیولوژیکی یا هود لامینار

وجود تهویه جهت جلوگیری از مواجهه تصادفی و بیماری تکنسین های آزمایشگاهی که با انواع میکروب ها و بیماری های عفونی در تماس هستند، لازم و ضروری است. زیرا تمام مواد می‌تواند حاوی عوامل بیماری زای ویروسی وعفونی باشند که به کمک فیلتر موجود در هود زیستی از گردش این مواد مضر در هوا جلوگیری می شود.  هود های لامینار به سه دسته کلاس I، کلاس  II و کلاس III تقسیم میشوند.

هود بیولوژیک کلاس 1

این هود از محصولات در مقابل آلودگی حفاظت نکرده و تنها به عنوان تهویه ای برای پرسنل آزمایشگاه و حفاظت از محیط زیست کاررد دارد. گردش هوا در هود کلاس 1 مشابه هود آزمایشگاهی شیمی است، با این تفاوت که هودهای کلاس 1 در قسمت خروجی دارای فیلتر HEPA است.

فیلتر HEPA از پلی پروپیلن یا فایبرگلاس با قطرهای بین 0.5 تا 2.0 میکرومتر تشکیل شده است. برای افزایش سطح تماس در این فیلترها، الیاف موجود در آن به صورت پلیسه مانند تا خورده و مسیر پیچیده و باریکی ایجاد می کند. این فیلترها می توانند 95% از ذرات موجود در هوا با قطر کمتر از 0.3 میکرون را جذب کنند. به همین دلیل این هودها جهت کار با مواد کم خطر یا خطر متوسط مناسب است.

هود بیولوژیک کلاس 2

با روی کار آمدن هود بیولوژیک کلاس II استفاده از هودهای کلاس I کاهش یافت. این دسته از هودها به دلیل تهویه مناسب علاوه بر حفظ ایمنی باعث حفظ مواد داخل کابین نیز می شود. هودهای کلاس 2 اغلب در آزمایشگاه های میکروبیولوژی و داروسازی(جهت ترکیب دارو)، کشت سلولی و تحقیقات بافت شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نحوه طراحی هود کلاس 2 به گونه ای است که قسمت جلویی آن باز بوده و هوا پس از ورود به محفظه کابین به سمت فیلتر HEPA هدایت می شود. باز بودن محفظه و جریان ایجاد شده در داخل کابین باعث محافظت از پرنسل، حفاظت از محصول و محیط زیست می‌شود. 

قفل شدن فک بعد از کشیدن و جراحی دندان عقل

قفل شدن فک یا تریسموس چیست؟

تریسموس یا همان قفل شدن فک، مشکلی است که ممکن است بعد از درمان‌های دندانپزشکی به وجود آید. بهترین متخصص ریشه دندان در رشت البته این مشکل گاهی اوقات به خاطر برخی عوامل دیگر مثل عفونت هم پدیدار می‌شود. اما این عارضه بیشتر بعد از جراحی دندان عقل دیده می‌شود.
در چنین مواردی، فرد نمی‌تواند دهانش را به اندازه نرمال باز کند. حتی این قفل شدن فک به قدری است که دندانپزشک نمی‌تواند بدون انجام یک سری از اقدامات، درمان مناسب را انجام دهد؛ چون اصلا دهان فرد باز نمی‌شود که بتوان وضعیت دهان و دندان‎ها را مشاهده کرد.

علائم قفل شدن فک بعد از کشیدن دندان عقل

علائم قفل شدن فک بعد از کشیدن دندان عقل به شرح زیر هستند:

  1. درد فک اگر به تازگی دندان عقل خود را کشیده‌اید و اکنون فک شما در حال حرکت و حتی حالت عادی درد می‌کند، احتمالا با چنین مشکلی مواجه شده‌اید. این درد معمولا زمانی که شما تلاش کنید دهان خود را باز کنید، شدیدتر می‌شود. البته ممکن است بتوانید دهان خود را باز کنید، اما این باز کردن با درد و ناراحتی زیادی همراه خواهد بود.
  2. قادر نبودن به جویدن و بلع غذا افرادی که به تریسموس بعد از کشیدن دندان عقل دچار می‌شوند، نمی‌توانند به راحتی غذا را بجوند. چرا که فرایند باز و بسته شدن دهان با ناراحتی و درد همراه است.
  3. احساس سفتی عضلات سفت شدن عضلات سبب می‌شود تا دهان فرد قفل شود.
  4. سردرد به خاطر درد شدیدی که فک شما دارد، ممکن است احساس درد در سر هم داشته باشید.

روش‌های پزشکی درمان تریسموس بعد از کشیدن دندان عقل

خیلی از اوقات قفل شدن فک بعد از کشیدن دندان عقل بعد از مدت کوتاهی از از بین می‌رود. این یعنی نیاز به اقدام خاصی ندارد و باید کمی صبر کنید. اما اگر این مشکل برطرف نشد، بهتر است به مطب مراجعه کنید تا دندانپزشک از هریک از روش‌های زیر استفاده کند:

  1. استفاده از دارو

    دندانپزشک ممکن است برای شما داروهایی تجویز کند که درد ناشی از باز شدن دهان را کاهش دهند؛ چرا که خیلی از اوقات به دلیل دردی که بیمار دارد، نمی‌تواند دهان خود را باز کند. اما گاهی اوقات هم دندانپزشک با تشخیص عفونی شدن محل مورد نظر، از آنتی بیوتیک‌های مناسب استفاده می‌کند تا بار عفونت را کاهش داده و این مشکل را برطرف کند.
    در مواردی هم که آسیبی به ماهیچه‌ها وارد شده است، دندانپزشک برای شل شدن ماهیچه مورد نظر، از داروهای شل کننده استفاده می‌کند.

  2. فیزیوتراپی تریسموس

    برای اینکه بیمار بتواند دهان خود را باز کند، شاید دندانپزشک مجبور باشد تا ماهیچه‌های مربوطه را ماساژ داده و فک را مقداری بکشد. این کار سبب می‎‌شود تا عضلات فرد شل‌تر از حالت قبل شوند و بتواند با درد کمتری دهان خود را باز کند.

علت قفل شدن فک بعد از کشیدن دندان عقل چیست؟

در حین یا بعد از فرایند کشیدن دندان عقل، ممکن است یک سری اتفاقات بیفتد که فرد با چنین مشکلی مواجه شود:

  1. فشار بیش از اندازه به فک زمانی که دندانپزشک بخواهد دندان عقل را از لثه بیرون آورد، مجبور است یکسری ابزارها را به دندان وارد کند تا آن را کمی شل‎‌تر کند. در چنین شرایطی، ممکن است فشار بیش از حدی به فک بیمار وارد شود و فک از موقعیت طبیعی خود خارج شود. در چنین مواردی، فرد نمی‌تواند فک خود را بعد از این عمل باز و بسته کند.
  2. عفونت خیلی از اوقات بعد از این درمان، لثه بیمار دچار عفونت می‌شود. این عفونت می‌تواند به قسمت‌های دیگر و به خصوص ماهیچه‌های صورت منتشر شود و سبب تریسموس شود.
  3. باز بودن بیش از اندازه فک زمانی که پروسه کشیدن دندان عقل طولانی شود، بیمار مجبور است دهان خود را به مدت طولانی باز نگه دارد. چنین شرایطی می‌تواند سبب چنین مشکلی شود.
  4. تروما آسیب ناشی از ورود سوزن بی‌حسی به ماهیچه‌های صورت می‌تواند سبب چنین مشکلی شود.

روش‌های خانگی قفل شدن فک بعد از کشیدن دندان عقل

در مواردی که مشکل بیمار خیلی حاد نیست، می‌تواند برای کاهش درد خود و درمان این مشکل، از روش‌های زیر استفاده کند:

  1. انجام حرکات فیزیکی مناسب شما می‌توانید عضلات جونده را با باز و بسته کردن دهان نرمش دهید. این کار سبب می‌شود تا ماهیچه‌ها دوباره گرم شده و درد کمتری به بیمار تحمیل شود. برای این کار، بهتر است به مدت ده ثانیه دهان خود را باز نگه داشته و سپس ببندید.
    توصیه شده است این پروسه را ۵ مرتبه تکرار کنید. حتی برخی از دندانپزشکان توصیه می‌کنند در حین باز بودن دهان، فک را به دو طرف حرکت دهید.
  2. ماساژ ماساژ همیشه برای کاهش درد عضلات روش موثری بوده است. برای درمان فک قفل شده بعد از کشیدن دندان عقل، می‌توانید ناحیه‌ای که درد بیشتری دارد را ماساژ دهید.
  3. محدود کردن مصرف کافئین کافئین جزو ترکیباتی است که می‌تواند سبب سفت شدن عضلات شود. به همین دلیل هم بهتر است برای درمان سریع‌تر این مشکل، در خانه از خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید.
  4. گرما درمانی با گرما درمانی می‌توانید جریان خون را به ناحیه مد نظر افزایش دهید. همین موضوع خود می‌تواند به شل شدن عضلات کمک کند. به علاوه، اگر دردی در ماهیچه‌های جونده فک وجود داشته باشد، با گرما می‌توانید آن را تسکین دهید.

ابطال اختیاری،اجباری و تعلیق کارت بازرگانی

ابطال کارت بازرگانی ممکن است اختیاری یا اجباری باشد.

الف-ابطال اختیاری کارت بازرگانی

شخص حقیقی یا حقوقی می تواند از داشتن کارت بازرگانی منصرف شده و پلمپ دفاتر  با رعایت موارد و ارائه مدارکی که در ذیل گفته خواهد شد حسب مورد با مراجعه به اتاق بازرگانی و یا اتاق تعاون و اداره کل صادرات و واردات وزارت بازرگانی در تهران یا بازرگانی استان ها تقاضای ابطال کارت بازرگانی خود را بنماید.

ب-ابطال اجباری کارت بازرگانی

به موجب ماده 30 قانون امور گمرکی ایران اگر دارنده کارت بازرگانی مرتکب جرم قاچاق شده، علاوه بر مجازات،محکوم به ابطال کارت بازرگانی می گردد. در این صورت کارت شخص بازرگان به طور موقت یا دائم بر حسب مورد باطل می شود.


همچنین چنانچه بعد از صدور کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت می باشد و یا بعد از صدور فاقد شرط یا شرایط مذکور گردیده است وزارت بازرگانی می تواند راساً نسبت به ابطال کارت اقدام نماید.لکن در صورتی که این امر برای اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون محرز گردد باید موضوع را جهت ابطال به وزارت بازرگانی منعکس نماید. (بند 1 ماده 10 مکررات صادرات و واردات)
در هر صورت ابطال کارت بازرگانی چه در صورت اختیاری و چه بصورت اجباری توسط اداره بازرگانی(معاون بازرگانی خارجی)وزارت بازرگانی انجام می شود.

مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی (ویژه اشخاص حقوقی)

1-تقاضای شرکت در دو نسخه
2-ارائه اصل کارت بازرگانی و کپی صفحات اول و دوم
3-گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی آخرین سالی که تا آن زمان اظهارنامه مالیاتی آن پذیرفته شده است.
4-اظهارنامه ابطال ثبت دفاتر تجاری
5-صورت جلسه مجمع عمومی برای شرکت های سهامی عام و خاص و تعاونی ها و صورت جلسه هیات مدیره برای سایر شرکت ها
6-تصویر روزنامه رسمی اعلام رسمی انحلال شرکت و در صورت انحلال شرکت نیازی به ارائه مدارک مذکور در ردیف های 3 و 4 نمی باشد.
*کلیه شرایط فوق برای اشخاص خارجی نیز قابل اعمال و تسری است.

مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی (ویژه اشخاص حقیقی)

1-تقاضای شخص در 2 نسخه
2-گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی آخرین سالی که تا آن زمان اظهارنامه مالیاتی آن پذیرفته شده است.
3-اظهارنامه ابطال ثبت دفاتر تجاری 2 نسخه اصل
4-ارائه اصل کارت بازرگانی
اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی ابطال می توانند جهت تقاضای ابطال کارت خود در تهران به اتاق بازرگانی تهران و در شهرستان ها به نمایندگی اتاق بازرگانی و یا به ادارات کل بازرگانی استان ها مراجعه کنند و یا می توانند از طریق وزارت بازرگانی به طور مستقیم اقدام نمایند.

- تعلیق کارت بازرگانی

چنانچه کارت بازرگانی شخص حقوقی و حقیقی مفقود یا سرقت شود بنا به تقاضای صاحب کارت و ارائه مدارک ذیل کارت بازرگانی وی برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی تعلیق می گردد:
1-ارائه درخواست
2-اطلاع به اداره آگاهی در صورت سرقت
3-آگهی در روزنامه کثیرالانتشار

بن ماری آزمایشگاهی چیست

بن ماری  یک تکنیک و روش علمی یا آشپزی است که شامل فرو بردن ظرف یا ظرف در بن ماری است که در دمای خاصی نگهداری می شود. هود شیمیایی در کاربردهای علمی، بن ماری  معمولاً برای انکوبه کردن نمونه‌ها یا واکنش‌ها در دمای ثابت استفاده می‌شوددر کاربردهای آشپزی، بن ماری  اغلب برای پختن غذاهای ظریف مانند کاستارد یا چیزکیک یا برای آب کردن شکلات بدون سوختن استفاده می شود.

برای ایجاد یک بن ماری ، ظرف یا ظرفی را در داخل ظرف بزرگتری قرار می دهند که پر از آب استسپس آب با استفاده از اجاق گاز، صفحه داغ یا سایر وسایل گرمایشی تا دمای مورد نظر گرم می شودسپس ظرف یا ظرف در آب غوطه ور می شود و دمای آب در طول فرآیند حفظ می شود.

در کاربردهای علمی، بن ماری معمولاً در آزمایش‌های شیمی و زیست‌شناسی برای حفظ دمای ثابت برای نمونه‌ها یا واکنش‌ها استفاده می‌شوندبه عنوان مثال، بن ماری  ممکن است برای انکوبه کردن یک کشت باکتری در یک دمای خاص به منظور افزایش رشد، یا برای گرم کردن یک محلول در دمای خاص برای انجام یک واکنش شیمیایی استفاده شودبن ماری ‌های را می‌توان برای حفظ طیف وسیعی از دماها، از دمای بالای نقطه انجماد تا تقریباً جوش، طراحی کرد.

در برنامه های آشپزی، بن ماری   اغلب برای روش های پخت و پز ظریف استفاده می شود که در آن کنترل دقیق دما مهم استبه عنوان مثال، ممکن است از یک بن ماری  برای پختن چیزکیک یا کاسترد در دمای پایین استفاده شود تا از منسجم شدن یا ترک خوردن آن جلوگیری شودبن ماری  همچنین در پخت و پز سوهان استفاده می شود، روشی که در آن غذا در یک کیسه پلاستیکی بسته می شود و در بن ماری  با دمای دقیق برای مدت زمان طولانی پخته می شود.

بسته به کاربرد خاص، می توان بن ماری   را با استفاده از تجهیزات مختلف ایجاد کردبه عنوان مثال، در کاربردهای علمی، یک بن ماری  ممکن است با استفاده از یک ابزار بن ماری  تخصصی ایجاد شود که برای حفظ محدوده دمایی خاص طراحی شده استدر کاربردهای آشپزی، بن ماری  ممکن است با استفاده از یک ظرف پخت یا ماهیتابه پر از آب ایجاد شود، که سپس در اجاق گاز یا اجاق گاز قرار می گیرد.

به طور کلی، بن ماری  یک تکنیک همه کاره و مفید در کاربردهای علمی و آشپزی است که امکان کنترل دقیق دما و نتایج ثابت را فراهم می کند.

در کاربردهای علمی، بن ماری   اغلب همراه با ابزار دقیق حساس به دما، مانند ترموکوپل ها یا پروب های دما، استفاده می شونداین دستگاه ها می توانند برای اندازه گیری دمای بن ماری  یا نمونه در حال انکوباتور استفاده شوند و می توانند بازخوردی را برای کاربر ارائه دهند تا اطمینان حاصل شود که دما در طول آزمایش ثابت می ماند.

بن ماری   همچنین می توانند برای انواع مختلفی از نمونه ها از جمله مایعات، جامدات و گازها استفاده شوندبه عنوان مثال، بن ماری  ممکن است برای انکوبه کردن یک نمونه مایع در یک لوله آزمایش، یا برای گرم کردن یک نمونه جامد در یک بشر استفاده شوددر برخی موارد، بن ماری  حتی ممکن است برای ایجاد یک محیط جوی خاص، مانند یک محفظه مرطوب برای آزمایش‌های کشت سلولی استفاده شود.

در کاربردهای آشپزی، بن ماری   اغلب در ترکیب با سایر تکنیک های پخت و پز، مانند سرخ کردن استفاده می شودبه عنوان مثال، ممکن است یک تکه گوشت را در یک تابه داغ بپزند تا پوسته‌ای پیدا کند و سپس در بن ماری  قرار داده شود تا در دمای پایین بپزد و رطوبت خود را حفظ کنداین روش اغلب در پخت و پز سوهان استفاده می شود، جایی که غذا با خلاء در پلاستیک بسته می شود و در بن ماری  با دمای دقیق برای مدت زمان طولانی پخته می شود.

بن ماری ‌ معمولاً در کاربردهای صنعتی مانند تولید داروها یا در تولید مواد خاص استفاده می‌شونددر این کاربردها می توان از بن ماری   برای کنترل دمای واکنش های شیمیایی یا حفظ دمای برخی از مواد در طول فرآوری استفاده کرد.

به طور کلی، بن ماری  یک تکنیک همه کاره و مفید است که می تواند در طیف گسترده ای از کاربردهای علمی، آشپزی و صنعتی استفاده شود.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

به طور کلی، بن ماری یک ابزار همه کاره و پرکاربرد در بسیاری از زمینه ها، از تحقیقات علمی گرفته تا هنرهای آشپزی و مراقبت های بهداشتی هستندتوانایی آنها در ارائه کنترل دقیق دما ، گرمای ملایم و یک محیط تمیز و کنترل شده، آنها را به ابزاری ارزشمند در بسیاری از کاربردها تبدیل کرده است.

پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری

از آنجاییکه همواره پیشگیری بهتر از درمان است و خانم های باردار در طول دوره بارداری با ممنوعیت های دارویی مواجه هستند،متخصص لمینت دندان رشت  در این قسمت قصد داریم راهکارهایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آنها از بروز مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری پیشگیری نمایید.

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    به عنوان اولین و اصلی ترین کاری که باید انجام دهید، رعایت بهداشت دهان و دندان را توصیه می کنیم که از بسیاری از مشکلات و بیماری های دهان و دندان و بروز عفونت های دندان جلوگیری می نماید. برنامه بهداشت فردی را در طول زندگی به ویژه دوره بارداری به طور جدی پیگیری نمایید تا دندان هایی سالم و دهانی خوشبو داشته باشید. به طور کلی توصیه می شود پس از هر وعده غذایی حتما مسواک بزنید و روزانه دوبار از نخ دندان استفاده نمایید.

  2. اجتناب از مواد غذایی با قند بالا

    خوردن شیرینی و کلیه مواد قندی، فضای دهان را اسیدی می کند. اسیدی شدن فضای دهان و بزاق، اصلی ترین عامل پوسیدگی دندان ها محسوب می شود. پس در دوره بارداری که دندان ها آسیب پذیرتر هستند، حتی الامکان از مصرف مواد قندی خودداری نمایید. در صورتی که میل شدید به شیرینی و مواد قندی دارید، حتما بلافاصله پس از مصرف مواد قندی دندان های خود را مسواک بزنید تا فضای دهان شما اسیدی باقی نماند.

  3. چکاپ منظم و مراجعه به دندانپزشک

    در دوره بارداری لازم است به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا پزشک دندان های شما را معاینه نماید. در این صورت علاوه بر اینکه می توانید احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان به ویژه عفونت ها را کاهش دهید، در صورت بروز مشکل به سرعت آن را رفع می کنید و با مشکلات جدی تر و پیچیده تر رو به رو نخواهید شد. به عنوان مثال در صورت آغاز پوسیدگی دندان، پزشک به سرعت شما را مطلع می سازد و با رعایت دقیق تر نکات بهداشتی و نهایتاً یک بار جرم گیری مشکل حل می شود و به درمان های عمیق تر مثل عصب کشی و درمان ریشه نیاز پیدا نمی کنید.
    توصیه می شود در دوره بارداری باید مراقبت های ویژه ای را به عمل بیاورید تا بتوانید از خود و جنین به درستی محافظت نمایید و دوره بارداری را با سهولت به پایان برسانید. توجه داشته باشید که در صورت بروز موارد غیرعادی در دهان و دندان خود به سرعت به دندانپزشک مراجعه نمایید. درمان های به موقع دندانپزشکی می تواند از بروز مشکلات سخت تر و پیچیده تر جلوگیری نماید.

  4. هر روز دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید و نخ دندان تمیز کنید

    روزانه دو مرتبه دندان های خود را با مسواک نرم و خمیر دندان بشویید. از نخ دندان برای خارج کردن مواد غذایی جا مانده بین دندان ها استفاده نمایید و استفاده از دهان شویه را از یاد نبرید. در مورد دهانشویه حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید. استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان می تواند خطر ابتلا به بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها را به طور چشم گیری کاهش دهد.

  5. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید

    استفاده از مواد غذایی سالم و داشتن یک برنامه غذایی صحیح نه تنها به رشد و سلامت جنین شما کمک می کند، بلکه سلامتی دستگاه گوارش و دهان و دندان های شما را نیز تضمین می نماید. از سومین ماه تا ششمین ماه بارداری جنین در حال تکامل و شکل گیری است. لازم است در این دوران از مواد غذایی مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین A و C و D استفاده نمایید. این مواد به سالم ماندن دندان ها و استخوان های مادر و جنین کمک زیادی می کند. کلسیم می تواند از پوک شدن دندان ها و استخوان های مادر و جنین جلوگیری نموده و آنها را استحکام بخشد. البته یادآوری می کنیم که برای مصرف هریک از این مواد غذایی و مقدار مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

  6. در دوره بارداری کلسیم بیشتری مصرف نمایید

    از آنجاییکه عامل اصلی سازنده استخوان ها و دندان، کلسیم است، در دوره بارداری به مقدار بیشتری از این ماده غذایی نیاز دارید. لازم است مصرف مواد لبنی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این صورت دندان ها و استخوان های سالم تری خواهید داشت. همچنین تراکم استخوان های شما حفظ می شود و در سنین بالاتر دچار پوکی استخوان نخواهید شد. اصلی ترین منبع کلسیم می تواند مواد غذایی زیر باشد:

    • شیر
    • پنیر
    • دوغ
    • ماست
    • شیر سویای غنی از کلسیم

جمع بندی نکات بهداشت دهان و دندان در بارداری

اگر بخواهیم نکات گفته شده در زمینه بهداشت دهان و دندان در دوره بارداری را جمع بندی نماییم، باید بگوییم موارد زیر در واقع اصلی ترین نکاتی هستند که یک مادر در دوره بارداری باید رعایت کند تا دندان های سالم تری داشته باشد و با مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری مواجه نشود. همچنین جنین سالمی را به دنیا بیاورد و به زایمان زودرس و دیگر مسائلی که سلامت جنین را با خطر مواجه می سازد دچار نشود.

  • روزانه دوبار دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک کنید و از نخ دندان استفاده نمایید.
  • با مشورت و هماهنگی با دندانپزشک خود از دهان شویه فاقد الکل استفاده نمایید.
  • در صورتی که در هنگام صبح دچار حالت تهوع می شوید، دهان خود را با آب بشویید و یا مسواک بزنید. همچنین اگر خمیر دندان شما باعث ایجاد حالت تهوع می شود آن را عوض کنید و از دندانپرشک بخواهید خمیر دندان دیگری را به شما معرفی نماید. تهوع باعث اسیدی شدن فضای دهان و بزاق شما می شود و زمینه ساز پوسیدگی دندان ها و بیماریهای لثه است.
  • به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید و تحت نظر باشید تا در صورت بروز مشکل به سرعت آن را درمان نمایید. به یاد داشته باشید که تغییرات هورمونی می تواند شما را در معرض بروز مشکلات بیشتری قرار دهد که با چکاپ منظم می توانید از آنها آگاه شوید.
  • در زمان مراجعه به پزشک حتما وضعیت بارداری و ماه بارداری خود را اطلاع دهید و همچنین در صورتی که دارو مصرف می کنید دندانپزشک خود را در جریان بگذارید.
  • درمان های غیرضروری و زیبایی دندانپزشکی خود را به بعد از زایمان موکول کنید.
  • بهتر است کلیه درمان های دندانپزشکی برای خانم های باردار در سه ماهه دوم بارداری انجام شود.
  • رژیم غذای متعادلی داشته باشید و در مصرف غذاها و خوراکی های مختلف زیاده روی نکنید.
  • https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
  • مصرف شیرینی را در صورت امکان به حداقل برسانید و در صورت مصرف شیرینی حتما بلافاصله مسواک بزنید، چرا که خوردن شیرینی دهان شما را اسیدی می کند و زمینه ساز پوسیدگی دندان ها می شود.