همانطور که احتمالا متوجه شده اید، جریان هوا در این هود لامینار ، یک جریان هوای عمودی است. هودهای لامینار عمودی با تقویت اثر گرانشی بر روی ذرات کار می کنند. از آنجایی که ذرات همواره در حال اثر پذیری از نیروی جاذبه هستند، یا روی سطح کار یا روی زمین می نشینند. جریان هوای لامینار باعث تسریع حرکت این ذرات میگردد. به این صورت زمانی که ذرات روی سطح فیلتر باقی میمانند، شما در برابر آلودگیها حفظ میشوید. توصیه می شود از این نوع هود فقط هنگام کار با مواد سطح خطر کمتر از 3 استفاده کنید. چرا که مواد با سطح خطر 4 برای استفاده ایمن به یک کابینت بیوسیفتی کاملا مهر و موم شده نیاز دارند.
این هودها زمانی که فضای آزمایشگاه شما محدود است نیز انتخاب اول مشتریان است. چرا که فیلتر این دستگاه در بخش بالایی نصب شده است و کاملا فضا را برای نصب شدن هود روی میز کار شما آزاد میگذارد. مزایای دیگرهود لامینار عمودی عبارتند از: توانایی ترکیب محصولات استریل، دسترسی بسیار راحت به فیلتر و ثبات بالای دستگاه در هنگام تماس هوا با تجهیزات بزرگ. هودهای لامینار دارای برخی معایب بالقوه نیز هستند. از جمله این نقاط ضعف، قرار دادن دستها، مواد یا تجهیزات خود بر روی هم میباشد. این کار جریان هوا را مسدود میکند و بیثباتی ایجاد میکند که توانایی دستگاه در حذف ذرات آلوده را کاهش میدهد. در نتیجه خطر بیشتری شما را تهدید خواهد کرد. بر اساس محل قرارگیری این هودها، ممکن است تعویض فیلتر به صورت بالقوه باعث خطر شود. بنابراین بهتر است مکان نصب به گونهای باشد که دسترسی به فیلتر بدون نیاز به نردبان غیر ثابت باشد.
نوع دوم هود لامینار، هود با جریان افقی است که هوا را از منبع هوای تمیز که در پشت هود قرار دارد به سمت کاربر هدایت میکند. بر خلاف نوع عمودی، هودهای لامینار افقی برای محافظت از نمونههای آزمایشی طراحی شده اند نه کاربر. در این هود شما در معرض هر گونه آلودگی قرار خواهید گرفت که قبل از رسیدن به شما فیلتر نشده است. به همین دلیل، هودهای لامینار افقی نیز فقط با مواد سطح خطر 2 و 3 قابل استفاده میباشند.
از آنجایی که جریان هوا به شکل افقی روی سطح میز کار هدایت میشود و مستقیما به آن برخورد نمیکند، بیثباتی وجود ندارد. با این حال، نمونههای بزرگ می توانند جریان هوا را مختل کنند یا باعث آلودگی نمونههای پایینتر شوند. از مزایای جریان افقی میتوان به دسترسی آسانتر به نمونهها اشاره کرد. همچنین هر ذره آلودهای که روی دستکش جمع می شود، کمتر نمونه را آلوده می کند، زیرا شما در پایین دست آن هستید. لازم به ذکر است از آنجایی که سیستم فیلتراسیون به جای اینکه به صورت عمودی روی هم چیده شود، در پشت هود لامینار قرار می گیرد، فضای آزمایشگاهی بیشتری برای سیستم های افقی مورد نیاز است. از معایب دیگر این هودها میتوان به نیاز به جابهجایی کل کابینت برای تعویض فیلتر اشاره کرد.
یک هود لامیناراستاندارد از قطعات زیر تشکیل شده است:
کابینت این دستگاه از جنس فولاد ضد زنگ ساخته شده است. بهتر است که کابینت به صورت یک دست باشد تا شکاف یا اتصالات کمتری داشته باشد. زیرا شکافها محل مناسبی برای رشد باکتریها و قارچها میباشند. محفظه داخلی کابینت وظیفهی حفاظت از نمونهها را برعهده دارد. قسمت جلویی کابینتها معمولا دارای محافظ از جنس شیشه است. این محافظ در برخی مدلها به صورت کامل باز می شود و در برخی دیگر حالت گلاوباکس دارد.
یک سطح صاف درون کابینتها برای قرار دادن نمونهها و انجام آزمایشها تعبیه شده است. صفحات کشت، burner و لوپها در این بخش نصب میشوند. این بخش نیز از فولاد ضد زنگ ساخته میشود.
یک پد فیلتر در فضای بالایی کابینت نصب شده است که هوا از طریق آن به داخل کابینت وارد میشود. پیش فیلتر ذرات گرد و غبار و برخی میکروارگانیسمها را پیش از ورود به میز کار زیرهود لامینار جذب میکند و اجازهی عبور به آنها را نمیدهد.
یک فن در بخش زیرین پد فیلتر وجود دارد که هوا را مکش میکند و باعث حرکت آن درون کابینت میشود. در ادامه فن هوا را به سمت فیلتر هپا هدایت میکند تا مابقی میکروبها نیز به دام بیفتند.
بعضی از هودهای لامینار ممکن است دارای یک لامپ UV باشند که پیش از شروع آزمایش، فضای داخلی کابینت و هر چیزی که در آن باشد را استریل میکند. معمولا این فرایند 15 دقیقه به طول میانجامد و کارکنان طی این مدت زمان نباید بدن خود را در معرض این اشعه قرار دهند. دلیل اینکار پیشگیری از بروز سرطانهای واحتمالی از جمله سرطان پوست میباشد.
این قطعه با ایجاد روشنایی در کابینت باعث میشود تا بتوانید نمونهها را به راحتی مشاهده کنید.
\این فیلتر ذرات آلوده را از هوا با بازدهی زیاد جدا میکند. این کار سبب استریل شدن هرچه بهتر محیط داخل کابینت خواهد شد. این فیلتر تمام ذرات آلوده که توسط پیش فیلتر جدا نشدهاند را جدا میکند.
اساس کار هود لامینار بر مبنای جریان آرام هوا درون کابینت میباشد.در این دستگاه هوا از طریق یک سیستم فیلتراسیون تصفیه میشود و در ادامه در سرتاسر میز کار به شکل آرام تخلیه می شود.
هوا در ابتدا از بخش مربوط به پیش فیلتر عبور می کند. سپس فن دستگاه، هوا را به سمت فیلتر هپا هدایت میکند. سپس این فیلتر باکتریها، قارچها و سایر ذرات معلق که توسط پیش فیلتر جدا نشدهاند را گیر میاندازد تا هوای خارج شده از فیلتر، بدون ذرات آلاینده باشد. سپس بخشی از هوای تصفیه شده از سوراخهای موجود در بخش انتهایی کف کابینت خارج میشود. باقی ماندهی هوای تصفیه شده از روی میز کار عبور میکند و در انتها به سمت کاربر میرود. لازم به ذکر است هود لامینار دارای فشار مثبت هوا میباشد و این فشار برای جلوگیری از ورود هوای خارجی فیلتر نشده به داخل کابینت در مقدار ثابتی حفظ میگردد.
در ادامه به برخی از کاربردهای رایج هود لامینار در آزمایشگاه اشاره شده است.
هودهای لامینار بر اساس اینکه برای دفع خطر چه نوع ارگانیسمهایی مناسب هستند، انواع مختلفی دارند. در ادامه با کلاسهای این هودها آشنا خواهیم شد
هودهای لامینار کلاس 1 از کارکنان آزمایشگاه در برابر عوامل شیمیایی حفاظت به عمل میآورند. این کلاس به دلیل قدرت کم، تنها میتوانند هنگام کار با عوامل با خطرات پایین یا متوسط استفاده شوند. در این دسته ازهود لامینار از نمونههای آزمایشگاهی حفاظتی صورت نمیگیرد.
کلاس دوم این هودها محافظت در برابر آلایندههای خطرناک را ارائه میدهند. بنابراین، منطقه را ضد عفونی میکنند و از کاربران و نمونههای آزمایشگاهی محافظت می کنند. این دستگاه هنگام کار با مواد بالقوه خطرناک استفاده رایج تری نسبت به موارد دیگر دارد.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/
هودهای لامینار کلاس 3 بالاترین سطح ایمنی را ارائه میکنند و محیطی بسته در برابر هوا ایجاد می کنند. این دسته بهترین انتخاب هنگام کار کردن با مواد عفونی و پاتوژنهای انسانی هستند. بنابراین در آزمایشگاههای بیمارستانی و تحقیقاتی بیشترین کاربرد را دارند.
شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی، برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی،ثبت برند تجاری به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق همکاری و تشریک مساعی آن ها،با رعایت قانون مزبور، به مدت نامحدود تشکیل می شود.
بنا به تعریف فوق شرکت تعاونی انواع ذیل را شامل است :
_ شرکت تعاونی تولید محصولات صنعتی و کشاورزی
_ شرکت تعاونی وام و اعتبار
_ شرکت تعاونی مصرف
_ شرکت تعاونی بیمه محصولات و حیوانات
گرچه شرکت تعاونی در قانون تجارت ذیل اقسام شرکت های تجاری درج گردیده است لیکن مطالعه و مداقه پیرامون تشکیل شرکت های تعاونی با توجه به روح حکم برخواسته و نیات اعضاء ، این واقعیت را روشن می سازد که تشکیل شرکت های تعاونی عمدتاَ اقدامی در جهت رفع مایحتاج عمومی و تجمیع فعالیت اعضاء به منظور ارتقاء سطح زندگی و بهبود وضعیت مادی و معیشتی آن ها محسوب می شود.
1-تعاونی تولید
2- تعاونی توزیع
از نظر قانون تجارت شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده ای از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکاء مساعی خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به کار می برند. بنا به تجویز ماده 191 حداقل دو سوم اعضای اداره کننده شرکت باید از شرکایی انتخاب شوند که حرفه آن ها موضوع عملیات شرکت است.
به موجب ماده 27 : تعاونی توزیع تعاونی هایی هستند که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه تعاونی ها تامین می نمایند.
1- ایجاد و تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل
2- قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسائل کار ندارند.
3- پیشگیری از تمرکز و تداول و ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی
4- جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت
5- قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منابع در اختیار نیروی کار و تشویق بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود .
6- پیشگیری از انحصار ، احتکار ، تورم ، اضرار به غیر
7- توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم
اساسنامه شرکت تعاونی باید شامل نام با قید کلمه تعاونی ، هدف ، موضوع ، نوع ، حوزه عملیات ، مدت ، مرکز اصلی ، نشانی ، میزان سرمایه ، مقررات مربوط به اعضا ، ارکان ، مقررات ملی و کار ، انحلال و تصفیه ، حداقل و حداکثر اعضا به نسبت سرمایه و فرصت اشتغال و نوع فعالیت و ... باشد. اعضا در صورتی که واجد شرایط مقرر باشند می توانند به عنوان عضو ، فعالیت نمایند و طبق اساسنامه در کلیه امور حق نظارت خواهند داشت.
_ شرکت ها و اتحادیه های تعاونی دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند.
_ تعاونی ها الزاماَ دارای تابعیت ایرانی هستند .
_ تعاونی ها می توانند بر خلاف سایر شرکت های تجاری اتحادیه تشکیل دهند.
_ دولت موظف است در شرایط مساوی در اجرای طرح ها و پژوهش های خود اولویت را به بخش تعاونی بدهد.
بند ه ماده 3 قانون شرکت های تعاونی مقرر می دارد :
1-حداقل ثلث سرمایه شرکت تعاونی باید نقداَ پرداخت شود.
2-هیات موسس باید حداقل دو ثلث سهام را خریداری یا تعهد نماید.
3- سهام شرکت تعاونی با نام و غیر قابل تقسیم است و بهای آن باید نقداَ پرداخت شود.
4- در مجمع عمومی شرکت های تعاونی هر شریک فقط 1 رای دارد.
یکی از وسایل پرکاربرد در آزمایشگاهها و صنایع مختلف است که برای مخلوط کردن مایعات، حفظ یکنواختی نمونه مایع در حین آزمایش، گرم کردن یا خنک کردن نمونه و تسهیل برهمکنش مواد در آزمایشگاه مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت هود شیمیایی تنوع زیادی از همزنهای آزمایشگاهی وجود دارد که هر کدام به دلیل ویژگیهای خاص خود، در حوزههای مختلفی از آزمایشگاه ترجیح داده میشوند. انواع مختلف همزن آزمایشگاهی شامل شیکر، میکسر، ورتکس، رولر میکسر و استیرر است که برای مخلوط کردن و هم زدن نمونهها با سرعتها و حرکات مختلف، استفاده می شود. با توجه به اینکه هر نوع همزن آزمایشگاهی ویژگیهای خاص خود را دارد، انتخاب صحیح آن برای هر آزمایش بسیار مهم است.
1. میکسر آزمایشگاهی
میکسر آزمایشگاهی یا همزن آزمایشگاهی، یک تجهیزات مهم در آزمایشگاه های شیمی، بیولوژی، فیزیک و دیگر رشته های علمی است. با استفاده از این دستگاه، می توان نمونه های مختلف را به طور کامل مخلوط کرد . این امر به تهیه مخلوط مناسب برای برنامه های آزمایشگاهی کمک می کند.
استفاده از میکسر آزمایشگاهی باعث بهبود بهره وری در آزمایشگاه می شود. زیرا به دلیل استفاده از این دستگاه، نیازی به مخلوط کردن دستی نمونه ها نیست و این منجر به صرفه جویی در وقت می شود. همچنین، با استفاده از میکسر آزمایشگاهی، می توان به نحو احسن نمونه ها را مخلوط کرد.
یکی از مزیت های استفاده از میکسر آزمایشگاهی، استانداردهای بالای پاکیزگی آن است. این دستگاه ها معمولا از موادی ساخته شده اند که قابلیت شستشوی آنها با آب و صابون را دارند و به این ترتیب، از ایجاد آلودگی بدلیل، مواد قبلی در دستگاه جلوگیری می شود.
همچنین، میکسر آزمایشگاهی توانایی مخلوط کردن کامل نمونه ها را دارد و این باعث می شود که نتایج آزمایشات دقیق تر و قابل اعتماد تر باشند. همچنین، این دستگاه ها برای مخلوط کردن نمونه ها از حداکثر انعطاف پذیری برخوردار هستند. این بدان معنی است که می توانند با نمونه های مختلف و در حجم های مختلف کار کنند.
یکی از مزیت های دیگر استفاده از میکسر آزمایشگاهی، مقیاس مستقیم بالای آن است. برای مثال، می توان به راحتی حجم وزنی مورد نیاز از هر یک نمونه ها را با دقت تنظیم کرد و مخلوط کرد. این امر به دقت بیشتر در آزمایشات منجر می شود و نتایج بهتری در آزمایشات به دست می آید.
یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از میکسر آزمایشگاهی، ایمنی است. این دستگاه ها معمولا با ایمنی بالایی طراحی شده اند و ویژگی هایی مانند بسته شدن درب دستگاه و قطع شدن خودکار در صورت بار زیاد بر روی دستگاه را دارند. این ویژگی ها باعث می شود که هنگام استفاده از میکسر آزمایشگاهی، خطرات احتمالی کاهش یابد و ایمنی کاربران در آزمایشگاه تضمین شود.
به طور کلی، استفاده از میکسر آزمایشگاهی در آزمایشگاه های علمی، به عنوان یکی از تجهیزات مهم، باعث افزایش، دقت ، صرفه جویی در زمان و ایمنی کاربران می شود. همچنین، با استفاده از این دستگاه، می توان نمونه های مختلف را به نحوی کامل مخلوط کرد و نتایج دقیق و قابل اعتمادی از آزمایشات به دست آورد.
2. همزن مغناطیسی
این نوع همزن در جهت مخلوط کردن مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع همزن، یک میله کوچک درون ظرف مایع قرار میگیرد و سپس ظرف را بر روی یک صفحه با خاصیت مغناطیسی قرار میدهیم. این صفحه تحت تأثیر نیروی مغناطیسی قرار میگیرد و باعث چرخش میله درون ظرف میشود. به این ترتیب، مواد مختلفی که درون ظرف قرار دارند به طور یکنواخت و همگن همزده میشوند.
همچنین، همزن مغناطیسی قابلیت گرم کردن مایعات را نیز دارد. با چرخش میله درون مایع، انرژی حرارتی به مایع منتقل میشود و در نتیجه مایع گرم میشود. علاوه بر آن، با استفاده از همین نیروی مغناطیسی، میتوان دیگر صفحات را هم بزنید و در نتیجه باعث، بدست آوردن مخلوط همگنتری برای آزمایشهای شیمیایی و زیستی می شود.
با توجه به قابلیتهای منحصر به فرد همزن مغناطیسی، این وسیله بیشتر در آزمایشگاههای شیمی و زیستی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از فواید این وسیله، همزدن بصورت همگن است که برای فرآیندهای شیمیایی بسیار اهمیت دارد. لازم به ذکر است که برای استفاده از همزن مغناطیسی، مایع باید خالص باشد، چرا که وجود مواد غیر مایع به کارایی این وسیله آسیب میرساند.
3. همزن مکانیکی
همزن های مکانیکی برای مخلوط کردن ترکیبات مایع با تعداد دور و زمان مشخص در آزمایشگاه ها به کار میروند. این دستگاه ها شامل یک محفظه بسته و پره هایی هستند که در داخل آن قرار دارند و برای تحریک جریان مایع استفاده می شوند.
در همزن های مکانیکی پره ها را می توان به سه دسته که در ادامه بیان شده اند، تقسیم کرد.
• پره ملخی
پره ملخی برای مخلوط کردن مایعاتی با گرانروی کم، نظیر آب، مناسب تر است. این نوع پره با جریان محوری برای مایع کار میکند و موجب ایجاد یک جریان ملایم درون مایع میشود که باعث مخلوط شدن اجزای مایع به هم میشود.
• پره پارویی
پره پارویی نیز برای مخلوط کردن مایعات با دانسیته بالا و گرانروی بیشتر از آب مثل روغن، در صنایع شیمیایی و نفت، به کار میروند. این پره ها با جریان شعاعی که ایجاد میکنند، توربولانس در مایع ایجاد میکنند که باعث مخلوط شدن بهتر ترکیبات درون مایع میشود.
• پره توربینی
پره توربینی نیز برای مخلوط کردن مایعات با گرانروی بالا مناسب است. این پره ها با سرعت بالا و جریان محوری قوی، فشار بالایی در مایع ایجاد میکنند که باعث مخلوط شدن بهتر محلولها میشود.
در کل، انتخاب نوع پره باید بر اساس خصوصیات مایعات و ترکیبات درون آنها صورت گیرد. با توجه به نوع پرهیی که در همزن مکانیکی استفاده میشود، میتوان نوع و شدت جریان مایعات را تنظیم کرده و برای مخلوط کردن بهینه تر ترکیبات استفاده کرد.
4. شیکر آزمایشگاهی
شیکر آزمایشگاهی یکی از انواع همزن آزمایشگاهی است که در بسیاری از زمینههای علمی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه برای مخلوط کردن و همزدن مواد شیمیایی و بیولوژیکی استفاده میشود و در آزمایشگاههای بیوشیمی، بیوتکنولوژی، داروسازی، صنایع غذایی، علوم زیستی، تشخیص طبی و... کاربرد دارد.
شیکر آزمایشگاهی در مدلهای مختلفی با نامهای مختلفی به بازار عرضه شده است. برای انتخاب مناسبترین شیکر آزمایشگاهی، باید به نیازها و ویژگیهای خاص دستگاه توجه کرد. برخی از ویژگیهای مهمی که باید در انتخاب شیکر آزمایشگاهی مدنظر قرار دهید شامل موارد زیر میشوند:
1. حجم و نوع ظرف: شما باید اندازه و نوع ظرفی را که قصد همزدن آن را دارید، در نظر بگیرید. برای مثال، اگر قصد دارید مایعات را در همزن قرار دهید، ظرف با دهانه بزرگ و شیب مناسبی برای جلوگیری از ریختن مایعات باید انتخاب کنید.
2. سرعت همزنی: سرعت هم زدن، دستگاه شیکر آزمایشگاهی میتواند بسیار مهم باشد. برای تعیین سرعت هم زدن مناسب باید به نوع موادی که قرار است همزده شوند، نوع همزن و نوع کاربردی آن توجه کرد. برخی از شیکرها دارای سرعت قابل تنظیم هستند که باعث میشود بتوانید سرعت همزن را برای نیازهای خود تنظیم کنید.
3. نوع حرکت: شیکرها میتوانند دارای حرکت خطی یا دورانی باشند. برای مثال، شیکرهای دورانی برای موادی که حالت تودهای دارند، مناسب هستند.
4. دما: برخی از شیکرها دارای قابلیت کنترل دما هستند که باعث میشود بتوانید دمای مواد را در حین هم زدن کنترل کنید. این ویژگی برای نیازهای شیمیایی و بیولوژیکی بسیار مهم است.
5. صدا: برخی از شیکرها ، صدای بالایی دارند که میتواند برای کاربرد در محیطهای آزمایشگاهی مزاحمت ایجاد کنند. بنابراین، در انتخاب شیکر آزمایشگاهی، به صدای آن توجه کنید.
6. قابلیت تعویض وسایل همزن: برخی از شیکرها دارای قابلیت تعویض وسایل همزن مانند پلاگینهای مختلف هستند که باعث میشود بتوانید برای نیازهای مختلف از وسایل همزن متفاوت استفاده کنید.
به طور کلی، برای انتخاب شیکر آزمایشگاهی مناسب برای نیازهای خود، باید به نوع کاربردی، ویژگیها و نوع موادی که قرار است همزده شوند، توجه کنید. با توجه به این موارد، میتوانید بهترین شیکر آزمایشگاهی را برای نیازهای خود انتخاب کنید.
رویش دندان عقل میتواند با علائم درد در دهان شما همراه باشد که در ادامه آنها را با هم بررسی میکنیم.
هنگامیکه دندان عقل در حال رشد به سطح لثه میرسد،متخصص کامپوزیت در رشت ممکن است لثه در نزدیکی دندان عقل تورم کند و درد ایجاد شود.
درد در ناحیهی گوش و فک
رویش دندان عقل ممکن است به همراه درد در ناحیهی گوش و فک همراه باشد. این درد ممکن است به دنبال فشار دندان عقل بر دندانهای مجاور یا تورم لثه به وجود بیاید.
اگر فضای کافی برای رشد دندان عقل وجود نداشته باشد درآمدن دندان عقل میتواند باعث درد و محدودیت در باز شدن دهان شود.
این علایم ممکن است به دلیل تاثیر دندان عقل بر ناحیهای از دهان یا به دلیل التهابات مرتبط با رشد دندانها باشد.
در مواردی که لثه اطراف دندان عقل التهاب داشته باشد یا در زمان در آمدن در تماس با دندانهای مجاور باشد، ممکن است خونریزی در لثه آن قسمت رخ دهد.
رویش دندان عقل ممکن است باعث حساسیت دندانهای مجاور یا لثه در نزدیکی دندان عقل به غذاهای گرم یا سرد پیدا کنند.
گاهی به علت عدم توانایی در تمیز نگه داشتن قسمت پشتی دهان که دندانهای عقل در آنجا رشد کرده اند، عفونتهای تکراری در لثه (پریکورنیت) ایجاد شده و باعث تورم و درد میشود.
دندانهای عقل به دلیل کمبود فضا در دهان به طور کامل رشد نمیکنند و به صورت نیمه نهفته باقی میمانند. این وضعیت ممکن است همراه با درد و عدم راحتی در دهان باشد.
مدت زمانی که درد دندان عقل طول میکشد، به عوامل مختلفی از جمله وضعیت دندان عقل، فرم رویش آن، واکنش شخص به درد، نوع و شدت مشکلات مرتبط با رویش دندان عقل بستگی دارد. به طور کلی، درد دندان عقل میتواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد.
در برخی افراد، رویش دندان عقل ممکن است بدون علائم و درد اتفاق بیفتد. در دیگران، این فرآیند ممکن است با علائم کمتری همراه باشد و درد مدت زمان کمیبهبود یابد. اما در برخی موارد، درد شدید و مزاحمت در ناحیهی لثه و دندان عقل ایجاد میکند که ممکن است مدت زمان طولانی ادامه یابد.
اگر با درد دندان عقل مواجه شدهاید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک میتواند وضعیت شما را ارزیابی کند و در صورت لزوم تشخیص و درمان مناسب را انجام دهد. همچنین، در صورتی که درد شدید و طولانی در لثه اطراف دندان عقل دارید، بهتر است به سرعت به دندانپزشک مراجعه کنید تا از مشکلات جدیتر از جمله التهابات شدید (پریکورنیت) پیشگیری کنید.
در برخی موارد ممکن است درد دندان عقل همراه با علائمیهمچون تورم، قرمزی، خونریزی لثه، بوی نامطبوع دهان، درد در سر و گردن و درد هنگام باز شدن دهان باشد. در هر صورت، اگر شما با علائم درد دندان عقل مواجه شدهاید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع میتواند از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کند.
برای کاهش درد دندان عقل کارهای زیر را انجام دهید تا درد به صورت موقت تسکین پیدا کند. در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما ارزیابی و درمان مناسب انجام شود.
بهداشت دهان و دندان: از طریق تمیز نگه داشتن دهان و لثه، میتوانید از تجمع باکتریها جلوگیری کنید. دندانها و لثه را دقیقاً بشویید و از مصرف غذاها و نوشیدنیهایی که باعث ایجاد ترک خوردگی در دندان میشوند، پرهیز کنید.
آب نمک ولرم: آب گرم را با یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و با آن دهانتان را شستشو دهید. این کار میتواند به تسکین درد کمک کند.
استفاده از آنتیبیوتیکها: اگر دندان عقل به علت التهاب یا عفونت درد گرفته باشد، پزشک ممکن است آنتیبیوتیکها را تجویز کند. اما باید به توصیه دندانپزشک خود عمل کنید و تا پایان دوره، مصرف آنتیبیوتیک را ادامه دهید.
مصرف داروهای ضد التهاب و ضد درد: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (Advil) یا ناپروکسن (Aleve) میتوانند به تسکین درد کمک کنند.
خنک کنندهها: مصرف موادی مانند ژلهای خنک کننده یا گذاشتن یخ روی گونه میتواند به کاهش تورم و درد کمک کند.
تغذیه مناسب: در زمان درد غذاها و نوشیدنیهای ملایم و نرم مصرف کنید تا دندانها تحریک نشوند.
سرمایه شرکت تعاونی به سهام تقسیم می شود. در تعریف سهم می توان گفت : سهم واحدی است از سرمایه شرکت تعاونی که نوع و مبلغ آن را اساسنامه شرکت تعیین می کند.آموزش پلمپ دفاتر سهم معرف قسمتی از سرمایه شرکت تعاونی است. جمع مبالغ سهام هر صاحب سهم ، مقدار مبلغی است که وی در شرکت سرمایه گذاری کرده است.
سهام شرکت تعاونی متساوی القیمه اند ؛ یعنی مبلغ سهام – مبلغی که در روی سهم قید می شود – با یکدیگر مساوی است. چنین مبلغی را مبلغ اسمی یا مبلغ رسمی می نامند. سهام شرکت تعاونی قابل تجزیه نیست ؛ یعنی به قطعه یا پاره سهم تقسیم نمی شود.
سهم شرکت تعاونی مبین میزان حق رای اعضا در مجامع عمومی نیست ، زیرا در شرکت های تعاونی هر عضو بدون در نظر گرفتن میزان سهام ، فقط دارای یک رای است ، ولی چون نمونه اساسنامه شرکت تعاونی متذکر شده است که باقیمانده سود خالص سالانه شرکت تعاونی را ( پس از کسر و برداشت ذخایر ، حق تعاون و آموزش و پاداش ها ) می توان بین اعضا ، در تعاونی های تولیدی به نسبت سهام و در تعاونی های توزیع 50 درصد به نسبت سهام و مابقی به نسبت معاملات اعضا با تعاونی تقسیم کرد ، باید گفت که در شرکت های تعاونی ، سهم مبین میزان منافع اعضا در شرکت است ، زیرا آن گونه که ذکر شد ، تعداد سهام اعضا در منتفع شدن آن ها از سود شرکت موثر است .
تعداد سهام اعضا برابر است ، ولی مجمع عمومی عادی شرکت می تواند تصویب کند که اعضا دارای سهام نابرابر باشند ؛ در این صورت ، حداکثر میزان سهام هر عضو نباید از 15 درصد سرمایه شرکت تعاونی تجاوز کند.
هر یک از اعضا باید مبلغی ( حداقل معادل یک سوم مبلغ هر سهم ) را که اساسنامه شرکت تعیین کرده است ، در موقع خرید سهم پرداخت کند و بقیه مبلغ بر عهده او خواهد بود و وی مکلف است آن را ظرف مدت مقرر در اساسنامه و به ترتیبی که مجمع عمومی عادی تعیین می کند ، به شرکت بپردازد. مبلغی را که هر عضو باید به شرح فوق در موقع خرید هر سهم بپردازد مبلغ لازم التادیه می نامند.
سهم شرکت تعاونی " با نام " است. با نام بودن سهم روی ورقه آن قید می شود. سهم با نام به شخص معینی تعلق دارد و اسم و مشخصات دارنده آن در دفتر ثبت سهام که در نزد شرکت موجود است ، درج می شود ؛ همچنین ممکن است اسم صاحب اولیه سهم با نام ، روی آن قید گردد. علت با نام بودن سهام در شرکت های تعاونی این است که شرکت تعاونی حائزین شرایط خاصی را به عضویت قبول می کند و بدون داشتن این شرایط کسی نمی تواند به عضویت آن درآید و یا در عضویت آن باقی بماند.
به همین دلیل در هر شرکت تعاونی باید اعضا ، یعنی دارندگان سهام ، معلوم و مشخص باشند. انتقال سهم با نام باید در دفتر سهام شرکت ، ثبت و اسم و مشخصات دارنده جدید در آن نوشته شود و به امضای ناقل سهم و منتقل الیه یا وکیل یا نماینده قانونی آن ها برسد. انتقال سهام با موافقت هیئت مدیره شرکت تعاونی و فقط به اعضا و داوطلبان عضویت واجد شرایط همان شرکت امکان دارد. برای اطلاع بیشتر قابل ذکر است که طبق قانون تجارت سهم دارای انواع مختلف با نام و بی نام بوده ، ممکن است به صورت ممتاز باشد. سهم با نام همان است که فوقاَ بیان شد ، سهم بی نام سهمی است که برخلاف سهم با نام ، لازم نیست دارنده آن شخص معینی بوده و مشخصات او برای شرکت معلوم باشد. سهم بی نام به صورت " سند در وجه حامل " تنظیم می شود و دارنده آن مالک شناخته می شود ، مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد. سهم بی نام برخلاف سهم با نام ، به سهولت قابل واگذاری است ؛ زیرا نقل و انتقال آن با قبض و اقباض عملی می شود. این دو نوع سهم را سهام عادی می نامند. هر گاه برای بعضی از سهام مزایایی قائل شوند ( مثلاَ سود آن را بیشتر از سود سهام عادی تعیین کنند ) ، این گونه سهام ، سهام ممتاز نامیده می شود. سهام ممتاز سهام استثنایی است ؛ در شرکت های سهامی در مواردی که شرکت نیاز به سرمایه یا افراد بصیر دارد و از طریق متعارف جلب آن ها میسر نیست ، سهام ممتاز ایجاد می کنند و آن را به موارد مطلوب اختصاص می دهند. لازم به یادآوری است که سهام شرکت های تعاونی تماماَ با نام است و سهام بی نام چون با طبع شرکت تعاونی ناسازگار است ، در این شرکت ها وجود ندارد ، ولی می توان گفت که شرکت تعاونی می تواند دارای " سهام ممتاز " باشد.
برای هر سهم یک ورقه سهم صادر می شود. ممکن است برای دو یا چند سهم ، یک ورقه سهم صادر شود. اوراق سهام باید متحدالشکل ، چاپی و دارای شماره ترتیب باشد و با نام بودن سهم در آن قید شود. هر ورقه سهم باید به امضای لااقل دو نفر از مدیران شرکت تعاونی ( معمولاَ مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره ) برسد.
ورقه سهم باید حاوی نکات ذیل باشد :
1. نام و نوع شرکت تعاونی ؛
2. شماره ثبت شرکت تعاونی ؛
3. مبلغ سهم و مبلغ لازم التادیه پرداخت شده آن ؛
4. بانام بودن سهم ؛
5. تاریخ صدور سهم و شماره آن ؛
6. تعداد سهامی که هر ورقه نماینده آن است ( اگر برای دو یا چند سهم یک ورقه صادر شود ) ؛
7. نام و نام خانوادگی و امضای لااقل دو نفر از مدیران شرکت ؛
8. مهر شرکت تعاونی
شرکت تعاونی باید ظرف مدت یک سال از تاریخ ثبت شرکت یا افزایش سرمایه ، حسب مورد برای هر یک از اعضا به میزان سهام آن ها ورقه سهم صادر کند و به آنان تحویل دهد.
تا زمانی که اوراق سهام صادر نشده است ، شرکت تعاونی باید به اعضای خود گواهینامه موقت سهم بدهد ، این گواهینامه باید معرف تعداد ، با نام بودن سهم ، مبلغ اسمی سهم و مبلغ پرداخت شده آن باشد. فی الواقع گواهینامه موقت سهم حاکی از این است که شرکت تعاونی پرداخت لازم التادیه و مبلغ تعهد شده صاحب سهم را تایید می کند. گواهینامه موقت سهم ، در حکم سهم است و باید کلیه نکاتی که در ورقه سهم قید می شود در آن وجود داشته و دارای شماره و تاریخ صدور ، امضا و مهر شرکت باشد. در موقع تسلیم ورقه سهم ، گواهینامه موقت سهم مسترد و ابطال می شود.